Circuite turistice

Circuit 2018 SUA: COASTA DE EST şi FLORIDA

  • Circuit in: America Centrala 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1830 Dolari / persoană

Traseu:

Boston - Cascada Niagara - Pittsburg - Washington D.C. - Baltimore - Philadelphia - New York - Miami - Key West - Parcul Naţional Everglades

Tarife:

Perioada: 23.08 - 05.09.2018

TARIF: 790 EURO + 1830 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1150 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. un numar mai mic de turişti, tariful se recalculeaza)

Detalii:

Metropole, Zgârie-Nori şi Minuni ale naturii

S U A: COASTA DE EST şi FLORIDA

Boston - Cascada Niagara - Pittsburg - Washington D.C. - Baltimore - Philadelphia - New York - Miami - Key West - Parcul Naţional Everglades

Vă invităm să trăiţi o "secvenţă" a "visului american" străbătând coasta estică a Statelor Unite, acolo unde naţiunea americană şi-a trăit primele momente, să vă bucuraţi de splendoarea magnificei Cascade Niagara şi să admiraţi minunate muzee pline de colecţii valoroase şi unice. De la Boston, sediul celei mai prestigioase universităţi americane, până la New York cu celebrii săi zgârie-nori, de la Philadelphia cea plină de istorie până la capitala Washington DC şi până în sălbăticia Parcului Naţional Everglades, cea mai mare rezervaţie naturală subtropicală din SUA, toate vă aşteaptă să petreceţi o vacanţă încântătoare pe meleagurile americane. Şi nu în ultimul rând, vă veţi bucura de o binemeritată relaxare la Miami, paradisul cumpărăturilor şi locul preferat al milionarilor din toate colţurile lumii.

Perioada: 23.08 - 05.09.2018

Ziua 1 / 23.08.2018: Bucureşti - Munchen - Boston
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1653 (12:45 / 13:45) de unde vom pleca spre Boston cu zborul LH 424 (15:55 / 18:35). Odată sosiţi la Boston, unul dintre cele mai vechi oraşe din Statele Unite, vom fi transferaţi pentru cazare la hotel.
Ziua 2 / 24.08.2018: Boston
Mic dejun. Dimineaţa va fi dedicată vizitării oraşului Boston care acum aprox. 400 de ani se înfiinţa ca o capitală a primei colonii de puritani veniţi din Anglia în Massachusetts Bay, devenind peste ani cel mai mare oraş şi capitala statului Massachusetts. Bostonul este supranumit şi leagănul Americii moderne, în special datorită faptului că aici se găsesc cele mai prestigioase universităţi din lume dar şi cele mai moderne clădiri care împânzesc oraşul de la un capăt la celălalt. Se spune ca Bostonul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din state, unul dintre oraşele în care oricine şi-ar dori să trăiască. Vom face un tur panoramic de oraş care va include zona istorică a oraşului cu Freedom Trail, "poteca" de cărămidă roşie de aprox. 4 km, care străbate cartierele oraşului legate de istoria Revoluţiei Americane, Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Piaţa Copley şi grădinile publice Boston Common, vechiul cartier Beacon Hill construit în stil englezesc, Back Bay, un alt cunoscut cartier construit în stil victorian, Trinity Church, una dintre cele mai frumoase catedrale din SUA, Old State House, fostul sediu al Adunării legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul oraşului Boston, care în sec. al XIX-lea era una dintre cele mai mari pieţe din SUA, Cambridge Common, parcul în care se plimbau studenţii de la Harvard şi Fanueil Hall, locul de întâlnire al luptătorilor pentru Independenţă faţă de Marea Britanie precum Samuel Adams şi James Otis. După-amiază, timp liber pentru vizite şi activităţi individuale. Cazare în Boston.
Ziua 3 / 25.08.2018: Boston - Cascada Niagara
Mic dejun. Plecare spre nord trecând prin regiunea New England, celebră pentru podurile sale acoperite care ofereau protecţie pe timp de vreme rea cailor de la vechile căruţe. Pentru a ajunge la Cascada Niagara, vom străbate statele Vermont şi New Hampshire. Vermont a fost colonizat mai târziu decât alte state din New England, la origini, pământurile sale fiind patria irochezilor şi a amerindienilor din tribul algonquin. Primul european care a explorat aceste împrejurimi a fost francezul Samuel de Champlain care în anul 1609 a ajuns la lacul situat în partea de vest a ţinutului care, mai târziu, îi va purta numele. New Hampshire este faimos din punct de vedere politic, întrucât alegerile preliminare prezidenţiale pornesc un nou ciclu în acest stat, ştiut fiind că rezultatele acestor alegeri preliminare sunt de cele mai multe ori decisive pentru stabilirea ulterioară a parametrilor alegerilor prezidenţiale naţionale. Seara, sosire în zona Cascadei Niagara, unde ne vom caza.
Ziua 4 / 26.08.2018: Cascada Niagara - Pittsburg
Mic dejun. Astăzi vom putea admira Cascada Niagara, considerată de mulţi o minune naturală, care s-a format cu mai bine de 12.000 de ani în urmă, când gheţarii s-au retras spre nord, lasând apa din Lacul Erie sa curgă peste povârnişul Niagara, o linie de coastă care se întinde din sudul oraşului Ontario până la Rochester. Vom fi impresionaţi de forţa sa datorită căderii de apă de la 53 m înălţime şi de debitul său impresionant, care ajunge în timpul verii, la 2800 m3/sec. Niagara este de fapt numele unui grup de trei cascade în defileul cu acelaşi nume de la graniţa dintre SUA şi Canada. Două dintre cascade, American Falls şi Bridal Veil Falls se află în partea americană, în timp ce a treia, Horseshoe Falls este situată în partea Canadiană. Excursia va include o plimbare cu vaporaşul care ne va duce până aproape de miezul cascadei, pentru a trăi o experienţă inedită trecând "pe sub cascadă", simţind astfel mai mult grandoarea Niagarei. După-amiază ne vom deplasa spre Pittsburg, metropolă situată la confluenţa a două râuri, centru industrial şi cultural al regiunii Allegheny din statul Pennsylvania. În trecut un mare centru industrial, oraşul s-a transformat spectaculos într-un oraş vizitat de turişti care apreciază arhitectura veche şi viaţa culturală foarte bine pusă la punct. Nume cunoscute în lumea afacerilor, Carnegie şi Heinz, marii producători de oţel şi ketchup au pornit din Pittsburgh şi au cucerit întreaga lume. Cazare în Pittsburg.
Ziua 5 / 27.08.2018: Pittsburg - Washington D.C.
Mic dejun. Plecare spre capitala Statelor Unite, Washinghton D.C., unde vom face un tur panoramic care va cuprinde cele mai importante obiective turistice, culturale şi politice: Clădirea Capitoliului, situată pe colina numită Capitol Hill, Clădirea FBI, Triunghiul Federal, Elipsa, Clădirea Arhivelor Naţionale, Muzeul Smithsonian, Casa Alba, locul unde se află reşedinţa şi biroul preşedintelui SUA, Memorialul Jefferson, Monumentul George Washington, Embassy Row şi Cimitirul Arlington. Cazare în Washington.
Ziua 6 / 28.08.2018: Washington D.C.
Mic dejun. Zi dedicată Washington-ului, o capitală cu clădiri măreţe şi cu monumente impresionante. Iniţial creat de arhitectul francez Pierre L`Enfant în anul 1791, arhitectura sa fiind considerată una deosebită, cu clădiri impunătoare şi spaţii largi ce dau o imagine grandioasă capitalei. Washington reprezintă locul în care au fost luate cele mai importante decizii din istoria modernă a ţării si cel în care preşedinţii americani si Congresul american îşi desfăşoară activitatea. Oraşul este elegant, cu parcuri verzi, străzi largi aliniate de copaci şi foarte puţini zgârie-nori, avand mai mult un aer european decât imaginea unei metropole americane. Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic şi modern pot fi regăsite în zona centrală. Numeroasele muzee ale capitalei, dintre care vă recomandăm National Air and Space, precum şi parcurile şi magazinele orasului, vă aşteaptă să petreceţi o zi relaxantă. Cazare în Washington.
Ziua 7 / 29.08.2018: Washington D.C. - Baltimore - Philadelphia - New York
Mic dejun. Plecare spre Baltimore, unul dintre cele mai cunoscute porturi ale Statelor Unite situat mai aproape de marile pieţe de mărfuri din partea centrală a ţării decât orice alt port de pe coasta de est. Această poziţionare avantajoasă a jucat un rol fundamental în istoria oraşului, întrucât Baltimore a fost timp îndelungat atât al doilea punct de intrare maritimă pentru emigranţii de pe coasta de est a Uniunii, după New York, precum şi un mare centru industrial. După o scurtă oprire în Baltimore ne vom deplasa spre Philadelphia, care a fost timp de zece ani capitala ţării, unde s-au scris şi s-au adoptat două documente de importanţă majoră: Declaraţia de Independenţă, la sfârşitul sec. al XVIII-lea şi Constituţia Statelor Unite. Vom face un tur panoramic al oraşului după care vom vizita sala în care s-a semnat Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite şi pavilionul care găzduieşte "Liberty Bell". Frumoasa zonă centrală, aminteşte de momentele de mare intensitate trăite de americani în timpul formării primei Confederaţii. Majoritatea personajelor istorice care au participat la semnarea Declaraţiei de Independenţă sunt evocate prin monumente şi statui, aici istoria îmbinandu-se în mod armonios cu modernul reflectat de noile clădiri spectaculoase care s-au ridicat în vecinătatea centrului istoric. În continuarea zilei vom pleca spre New York, unde ne vom caza.
Ziua 8 / 30.08.2018: New York
Mic dejun. Zi dedicată New York-ului, cunoscut şi sub denumirea de "The Big Apple", metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite, care are peste 19,2 milioane de rezidenţi pe o arie de 830 km². Tur panoramic de oraş care va include cele mai reprezentative obiective turistice ale New Yorkului, printre care Empire State Building, cea mai înaltă clădire din New York, Times Square, unul dintre locurile în care ne vom convinge că oraşul parcă nu doarme niciodată, un loc plin de viaţă, cunoscut pentru reclamele imense dar şi pentru numeroasele teatre şi cinematografe de pe Broadway, celebra arenă Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artiştilor americani, emblematicul Central Park, Clădirea Flatiron, una dintre primele clădiri din lume în care s-a folosit oţelul deschizându-se astfel era zgârie-norilor, vestitul Rockefeller Center care găzduieşte 19 clădiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte şi spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta bibliotecă publică a oraşului, Carnegie Hall, prima mare sală de concerte din New York, Sediul Naţiunilor Unite, Bryant Park, unde au loc celebre prezentări de modă primăvara şi toamna şi unde vara se pot viziona gratuit filme clasice, Union Square, locul obişnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, Chelsea şi Districtul Garment. După-amiză veţi putea face împreună cu însoţitorul de grup o incursiune pietonală prin 2 cartiere faimoase ale Manhatanului, prilej de a descoperi Greenwich Village, fosta zona verde de la periferia oraşului, unde au trăit sau au creat cunoscuţi scriitori şi artişti din New York, astăzi un cartier boem cunoscut pentru multiculturalitate şi SoHo, fostul cartier industrial în care astăzi îşi au atelierele mulţi dintre artiştii newyorkezi. Arta şi arhitectura au transformat radical aceste foste cartiere industriale, un exemplu elocvent în acest sens fiind faptul că în anii "™60, SoHo (South of Huston) era ameninţat cu demolarea, dar datorită arhitecturii în fonta a clădirilor, acesta a fost salvat. Cazare în New York.
Ziua 9 / 31.08.2018: New York
Mic dejun. Pentru că ne-am făcut o imagine de ansamblu a New Yorkului, dimineaţa vom putea opta pentru o vizită într-unul dintre faimoasele muzee ale oraşului, precum Muzeul Metropolitan de Artă, Muzeul de Arta Modernă - MoMA, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Artă Naturală. După-amiză, împreună cu însoţitorul de grup vom putea traversa cu ferryboat-ul pentru a vedea îndeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertăţii situată pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasată în anul 1886 la intrarea în portul de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiţi salutul de bun venit pe pământ american. Statuia este un cadou al Franţei făcut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 100 de ani de la câştigarea independenţei şi inaugurată de preşedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Veţi avea apoi timp liber pentru cumpărături la Macy"™s, cel mai mare magazin din lume vestit pentru scările rulante din lemn care sunt funcţionale şi astăzi, sau la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere, pentru ca New York-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinaţii pentru cumpărături. Chiar dacă nu veţi cumpăra nimic, veţi putea admira produsele din vitrinele frumos decorate, ceea ce în acest oraş este o activitate în sine. Seara veţi putea admira reclamele luminoase din Times Square, vă veţi putea bucura de fantastica panoramă a oraşului, cu toate luminile sale strălucitoare, de la ultimul etaj al clădirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veţi putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (preţul biletelor variază în funcţie de spectacol). Cazare în New York.
Ziua 10 / 01.09.2018: New York - Miami
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Miami cu compania American Airlines, zbor AA 1161
(11:05 / 14:10). După sosire transfer pentru cazare în Miami.
Ziua 11 / 02.09.2018: Miami - Key West - Miami
Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională în Key West, o insulă legată de ţărm printr-un pod cu o lungime de 11 km, care se găseşte la o distanţă de aprox. 150 km faţă de Cuba, cunoscută pentru clima plăcută, temperaturile nefiind niciodată mai mici de 0°C. În epoca pre-columbiană insula a fost populată de tribul Calusa, iar primul european care a ajuns aici în anul 1521 a fost Juan Ponce de Leon. Ulterior, spaniolii au organizat aici o garnizoană, după care englezii au preluat controlul insulei în anul 1763, mutând populaţia nativă şi pe cea spaniolă în Havana. Veţi vizita oraşul vechi, prilej cu care veţi vedea Mallory Square, Strada Duval şi Fortul Zachary Taylor. Seara, întoarcere la Miami pentru cazare.
Ziua 12 / 03.09.2018: Miami - Parcul Naţional Everglades - Miami
Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională în Parcul Naţional Everglades, cea mai mare rezervaţie naturală subtropicală din SUA, care cuprinde 25% din terenul original al regiunii mlăştinoase din sud-vestul Floridei. Zona este vizitată anual de peste 1 milion de turişti, fiind a treia cea mai mare rezervaţie din SUA, declarată Rezervaţie Naturală a Biosferei inclusă în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Acest ţinut ciudat, cu râuri sinuoase, mărginite de o vegetaţie luxuriantă, patria aligatorilor şi a şerpilor veninoşi, a inspirat numeroşi scriitori, precum Marjory Stoneman Douglas şi Peter Matthiessen, care au scris despre oamenii şi creaturile ciudate ce sălăşluiesc aici. Peisajul de neegalat al parcului protejează de asemenea specii rare sau pe cale de dispariţie, cum ar fi lamantinul, crocodilul American şi pantera de Florida. Întoarcere la Miami pentru cazare.
Ziua 13 / 04.09.2018: Miami - Frankfurt
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale si ultimele cumpărături până la transferul către aeroport de unde vom pleca spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 463 (16:55 / 08:00).
Ziua 14 / 05.09.2018: Frankfurt - Bucureşti
Sosire la Frankfurt la ora 08:00 de unde vom pleca spre Bucureşti cu LH 1418 (10:20 / 13:35).

TARIF: 790 EURO + 1830 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1150 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. un numar mai mic de turişti, tariful se recalculeaza)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Munchen - Boston şi Miami - Frankfurt - Bucureşti cu compania Lufthansa
- transport intern cu avionul pe ruta: New York - Miami cu compania American Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 12 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3*
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tururi de oraş cu ghid local în Boston, Washington şi New York
- plimbare cu vaporaşul "Maid of the Mist" la Cascada Niagara
- excursiile şi vizitele din program
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezervă la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi interne: aprox. 80 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş si hoteliere (în cazul în care se aplică)
- taxele de bagaj pt zborul intern New York - Miami (se achita exclusiv la aeroport): 25usd / 1piesa de bagaj de 23 kg
- taxa de viză pentru SUA (160 usd/pers. - tariful poate fi modificate de către Consulat)
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program ca fiind opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• Key West: aprox. 85 usd/pers.
• Parcul Naţional Everglades: aprox. 75 usd/pers.
- excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri obligatorii în SUA: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi - mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

ACTE ŞI CONDIŢII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZĂ:
SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din călătorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinţa de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşina, teren etc) / în cazul patronilor de firma, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)
Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 7 săptămâni înaintea plecării

NOTĂ:
ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI se aplică penalizările stipulate în "condiţiile de retragere" aferente zilei în care se susţine interviul. De asemenea, taxele de viză şi programare (achitate direct de turist la bancă) nu se rambursează.
CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.