Circuite turistice

Circuit 2019 FINLANDA – ESTONIA – LETONIA – LITUANIA – POLONIA

  • Circuit in: Europa 
  • Durata: 10 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 840 € / persoană


Traseu:

Helsinki – Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga – Jurmala – Jelgava – Rundale – Siauliai – Panevezys – Vilnius – Trakai – Gizycko–Ryn – Lomza – Varşovia

Tarife:

Perioada: 25.08 – 03.09.2019
TARIF: 840 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 280 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20 - 25 turişti, tariful se va majora cu 30 euro/pers.)

Detalii:

Comorile Europei de Nord și ale Europei Centrale

FINLANDA – ESTONIA – LETONIA – LITUANIA – POLONIA

Helsinki – Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga – Jurmala – Jelgava – Rundale – Siauliai – Panevezys – Vilnius – Trakai – Gizycko–Ryn – Lomza – Varşovia

Vă invităm să descoperiţi capitalele Finlandei, Țărilor Baltice și Poloniei, care încă mai păstrează amintiri ale breslelor medievale care luptă împotriva Cavalerilor Teutoni. Vom vizita cele cinci capitale remarcabile: Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius și Varşovia, fiecare dintre ele încărcate de istorie și cu legendele proprii. Helsinki, capitala Finlandei, plăcută prin armonia generală care se bucură de o extraordinară poziţie în Golful Finic, Tallinn, capitala Estoniei, în care aura secolelor XIV şi XV a rămas intactă, un labirint de ziduri medievale cu străduţe pietruite şi case ale negustorilor în culori pastelate, Riga, capitala Letoniei, cel mai mare şi mai cosmopolit oraş baltic, care se remarcă prin arhitectura sa în stil Art Nouveau-Jugendstil, Vilnius, capitala Lituaniei, cu arhitectura orașului vechi înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO şi Varşovia, capitala Poloniei, oraș cu un amestec bogat de istorie, artă, arhitectură și cultură. Vom explora castelele medievale bine conservate, situate într-un pitoresc decor natural, vom vizita palate remarcabile care reprezintă monumente pentru apariția absolutismului și nu în ultimul rând, vom ajunge în extraordinara zonă a lacurilor mazuriene.

Perioada: 25.08 – 03.09.2019

Ziua 1 / 25.08.2019: Bucureşti – Frankfurt – Helsinki
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:05 / 07:35), de unde se va pleca spre Helsinki cu zborul LH 848 (09:50 / 13:10). Sosire în Helsinki, capitala Finlandei, oraş fondat în anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei, ţara cu care Finlanda a convieţuit multe secole, trecând apoi sub dominaţie rusească, până să-şi dobândească independenţa în anul 1917. Transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 2 / 26.08.2019: Helsinki – Tallinn
Mic dejun. Vom face un tur panoramic de oraş, care va include centrul istoric, Piaţa Senatului cu Catedrala Luterana Tuomiokirkko, simbol al oraşului, Universitatea, Casa Sederholm, pitoreasca piaţă de mărfuri, Primăria, Parlamentul, Parcul Esplanada, cartierul diplomatic, Biserica Ortodoxă Uspenski, Muzeul de Artă Contemporană, clădirea sălii de concerte Finlandia Hall, Opera, stadionul olimpic renumit pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 1952, monumentul lui Sibelius şi Biserica Temppeliaukio, construită în stâncă. După-amiază vom fi transferaţi în port pentru îmbarcarea pe ferry-boat-ul care ne va duce la Tallinn, denumit “perla medievală a Țărilor Baltice”. Oraşul plin de viaţă, cu străduţe înguste înţesate cu magazine, terase, baruri şi restaurante, se remarcă prin clădirile minunate ale foştilor negustori, care exemplifică cel mai bine stilul arhitectural gotic şi care păstrează încă aerul vechi, medieval, unele datând din sec. al XIII-lea. Oraşul în ansamblu, având o unitate arhitecturală rar întâlnită, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 3 / 27.08.2019: Tallinn
Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal în partea veche a oraşului, care va include Raekoja Plats, piaţa centrală, ce găzduieşte Clădirea Primăriei din sec. al XIV-lea şi care oferă numeroase alte atracţii turistice ce pot fi admirate şi fotografiate, fiind animată de actori şi muzicanţi. Tot în oraşul vechi se află şi cea mai veche biserică estoniană, care datează din anul 1219. De altfel, oraşul este plin de biserici ortodoxe şi luterane, o parte dintre ele fiind transformate în muzeu. Vom putea admira Castelul Toompea, care datează din anul 1773 (intrarea nu este inclusă), Turnul Pikk Hermann – simbolul puterii politice estoniene şi Biserica Sf. Nicolas, care adăposteşte şi un muzeu de artă medievală. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belşugul, natura şi liniştea. Bijuteria parcului este însă Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravaganței imperiale, construit de Petru cel Mare în anul 1719 pentru soţia sa, Catherine I. Clădirea, o capodoperă a arhitecturii baroce, găzduieşte Muzeul de Artă. Tot aici se află Palatul Prezidenţial şi o casă în care a locuit Petru în perioada în care palatul era în construcţie. Transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 4 / 28.08.2019: Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga (360 km)
Mic dejun. Plecare spre Parnu, o superbă staţiune pe malul mării care datează de la începutul sec. al XIX-lea, considerată “capitala de vară” a Estoniei, celebră pentru spa-urile sale. Vom fi încântaţi de oraşul vechi cu străduţele sale întortocheate, cu clădiri vechi, cafenele şi biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat orthodox, sau Sf. Elisabeta, o biserică austeră luterană. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Sigulda, un orăşel pitoresc situat la numai 50 km distanţă faţă de Riga, locul în care letonii din Riga îşi puteau descoperi rădăcinile rurale. Adesea numit şi “Elveţia letonă” Sigulda este situată în valea râului Gauja, în cadrul parcului naţional cu acelaşi nume, emanând aerul autentic al Evului Mediu, cu castele şi legende romantice. Vom avea posibilitatea, opțional, de a vizita Castelul Turaida, care în traducere înseamnă “Grădina lui Dumnezeu” şi ne vom putea bucura de priveliştile minunate ale împrejurimilor. Plecare spre Riga unde ne vom caza.
Ziua 5 / 29.08.2019: Riga – Jurmala – Riga (80 km)
Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Riga, Capitala Culturală Europeană a anului 2014, situat pe malul Mării Baltice la gura de vărsare a râului Daugava, „râul destinului”, oraş căruia i se spune “Parisul Nordului” şi nu doar datorită Turnului de Televiziune care se aseamănă cu Turnul Eiffel ci şi datorită frumuseţii arhitecturale a clădirilor sale, un mix de stiluri: medieval, clasic şi Art Nouveau. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur al oraşului medieval, prilej cu care vom afla de ce Riga este considerată emblematică pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care deţine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeză, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertăţii, Parlamentul, Teatrul Naţional, Opera şi Universitatea. După-amiază, opțional excursie la Jurmala, stațiune balneară renumită prin izvoarele de apă termală, situată în Golful Riga la Marea Baltică, numită adesea “Riviera Nordului” ce datează din anul 1455, de-a lungul timpului fiind o stațiune de lux pentru persoanele de rang înalt. Veți vedea casele de lemn tradiționale, vă veți plimba pe renumita stradă pietonală Jomas renumită pentru magazine, baruri și cafenele. Întoarcere la Riga pentru cazare.

Ziua 6 / 30.08.2019: Riga – Jelgava – Rundale – Siauliai – Panevezys – Vilnius (380 km)
Mic dejun. Plecare spre Jelgava, oraş situat în regiunea cultural istorică a Curlandei, unul dintre cele mai vechi orașe din Letonia, fondat în anul 1266. Vom face o scurtă oprire pentru a vizita Turnul Bisericii Sfintei Treimi care are trei expoziții istorice cu elemente interactive. Itinerariul zilei va continua spre Rundale, al cărui nume provine de la cuvântul german Ruhenthal sau în traducere Valea Păcii. Vom vizita Palatul Rundale (intrarea nu este inclusă), bijuteria autentică a Letoniei, palat construit între anii 1736-1768 de o echipă condusă de arhitectul italian Bartolomeu Francesco Rastrelli, cel care a proiectat şi Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg. Palatul are cea mai mare grădină în stil francez din Ţările Baltice ce se întinde pe aprox. 10 ha, iar la subsol găzduieşte muzeul, care funcţionează ca un centru de cercetare a istoriei Letoniei. Ne vom îndrepta apoi spre Siauliai, cel de-al patrulea oraş ca mărime din Lituania, unde vom face un tur panoramic care va include Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Piaţa Sundial, Muzeul Pisicilor şi Dealul Crucilor cu cele peste 100.000 de cruci. Statuia lui Iisus de la intrare a fost un cadou din partea Papei Ioan al II-lea cu ocazia vizitei sale din anul 1993. Vom pleca în continuarea zilei spre Panevezys, oraș menționat prima oară în anul 1503 de Marele Duce al Lituaniei, Alexandru I, al cincilea ca mărime din Lituania, situat la jumătatea distanței dintre cele două capitale baltice Riga și Vilnius. Vom fi încântaţi de oraşul vechi cu clădiri vechi şi biserici, precum Sfânta Treime din anul 1808, biserica neogotică Sfântul Petru și Paul din anul 1885 și Catedrala, finalizată în anii 1920, împodobită cu picturi murale. Ne vom deplasa apoi spre Vilnius, capitala Lituaniei situată pe malurile râurilor Neris şi Vilnia, nu departe de graniţa cu Belarus, al doilea cel mai mare oraş din Ţările Baltice, unde ne vom caza.
Ziua 7 / 31.08.2019: Vilnius
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur al oraşului medieval, atestat încă din anul 1323, unul dintre cele mai mari şi mai frumoase vechi centre medievale din Europa, inclus de UNESCO în anul 1994 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial, ca recunoaştere a originalităţii şi valorii sale universale. Turul panoramic va include Biserica gotică Sfânta Ana, Catedrala gotică Vilnius construită în anul 1387, Biserica Sfinţii Petru şi Pavel, decorată de maeştrii italieni Giovanni Pietro Perti şi Giovanni Maria Galli, Turnul Televiziunii, simbol al luptei pentru independenţă şi democraţie, unde au avut loc luptele sângeroase de la începutul anilor ’90, Universitatea din Vilnius, fondată în anul 1579, complex în stil renascentist, cu numeroase curţi interioare care aproape formează un oraş în interiorul altui oraş. Transfer la hotel pentru cazare. După-amiază, timp liber pentru activităţi individuale sau opțional, cină cu program folcloric la un restaurant local.
Ziua 8 / 01.09.2019: Vilnius – Trakai – Gizycko-Ryn (300 km)
Mic dejun. Itinerariul zilei ne va conduce spre Trakai, supranumit “orașul lacului”, situat la aprox. 28 km sud-vest de Vilnius, fosta capitală a Marelui Ducat al Lituaniei, unde vom vizita castelul cu același nume (intrarea nu este inclusă). Castelul din Trakai este singurul din Europa de Est care este construit pe o insulă. Lucrările de construcţie au început în sec. al XIV-lea, sub domnia lui Kestutis şi au fost completate în anul 1409, în timpul domniei lui Vytautas cel Mare. Dacă credeți în legende atunci nu puteți rata să ajungeți aici și să aflați că acest castel a fost construit dintr-un moft al soției lui Duke Kestutis care voia să locuiască în apropierea apei. Pentru a-i face pe plac, ducele a ordonat, la mijlocul sec. al XIV-lea, să construiască această clădire gotică pe o peninsulă înconjurată de lacuri, conectate printr-un canal de 12 km. Camere, galerii, vitralii, fresce, pasaje secrete și un pod de lemn de 300 m lungime, definesc castelul. În sec. al XVI-lea, construcția a devenit o închisoare pentru nobili, iar în anul 1962 cand a fost restaurat, a devenit parte a Muzeului de Istorie din Trakai. Ne vom continua periplul spre regiunea Mazuria, o zonă de o frumuseţe deosebită care cuprinde aproape 3000 de lacuri. Ne vom opri la Gizycko, destinaţie turistică renumită, situată pe malul lacului Niegocin, unde vom admira Fortăreaţa Boyen, Turnul Panoramic şi podul mobil, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona Gizycko-Ryn.
Ziua 9 / 02.09.2019: Gizycko-Ryn – Lomza – Varșovia (280 km)
Mic dejun. Dimineața vom pleca spre Lomza, oraș situat pe malul râului Narev, renumit pentru fabrica de bere Lomza. Vom face un scurt tur panoramic al orașului care va include Piața Veche, Catedrala Sf. Mihail, Catedrala Sf. Ioan Botezătorul cu interiorul predominant baroc, renumită pentru tabloul Fecioarei Maria care datează din secolul al XVI-lea și care a fost sființit de Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1991, Muzeul Mazoviei de Nord, care se mândrește cu una dintre cele mai mari colecții de chihlimbar din lume. Itinerariul zilei va continua spre Varşovia, care este de peste 400 de ani capitala Poloniei, cel mai mare centru economic, politic și cultural din țară, dar și o metropolă ce se regăsește atât în îndelungata sa istorie cât și în perioada modernă reprezentată de centrul orașului. Simbolul său este o sirenă mitică, ce apare pe sigiliul oficial al Varșoviei. Vom face un tur panoramic şi pietonal, prilej cu care vom vedea principala atracţie a Varşoviei, oraşul vechi, “un excepţional exemplu de reconstrucţie completă a unui oraş ce a fost total şi deliberat distrus” în cel de-al Doilea Război Mondial, motiv pentru care a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1980. Pe de altă parte, pentru că celebrul compozitor Frederic Chopin și-a petrecut primii 20 de ani din viață aici, studiind muzica, învățând și parcurgând deseori la pas mare parte din oraș, vom vedea că peste tot în Varșovia se pot întâlni plăcuțe comemorative sau spații dedicate marelui artist, știut fiind faptul că aici se găsește cea mai mare colecție de obiecte legate de viața lui Chopin. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Ioan, Muzeul Frederic Chopin care se află în Palatul Ostrogski, Castelul Regal, cunoscut şi sub numele de Palatul Regal, una dintre cele mai importante construcţii gotice ale oraşului, ce datează din sec. al XIII-lea, fostă reşedinţă a mai multor regi ai Poloniei. Vom străbate strada Krakowskie Przedmiescie, una dintre cele mai cunoscute străzi ale Varşoviei, pe care se află mai multe locuri în care Chopin a ţinut numeroase concerte, precum Palatul Namiestnikowski, Biserica Sf. Iosif, construită în stil baroc cu decoraţiuni în stil rococo, în care Chopin obişnuia să cânte la orgă, Palatul Czapski unde Chopin a deţinut un apartament cunoscut sub numele de Salonul Chopin, Biserica Sfintei Cruci în care se află inima compozitorului şi Palatul Krasinski. Transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 10 / 03.09.2019: Varșovia – Viena – Bucureşti
Mic dejun. Dimineața vom vizita Palatul Wilanow (intrarea nu este inclusă), exemplu tipic de arhitectură barocă, construit la sfârşitul sec. al XVII-lea pentru regele Jan III Sobieski. Castelul de dimensiuni grandioase, cu decoraţii simbolice, reprezentând diverse motive din Grecia şi Roma antică are nu mai puţin de 60 de camere, majoritatea dintre ele adăpostind artefacte şi portrete antice. Vom vizita interiorul în care sunt prezente trei stiluri din trei epoci diferite, astfel: cele mai vechi camere sunt apartamentele baroce ale regelui, aflate în partea centrală a clădirii; în aripa de est sunt interioarele specifice perioadei sec. al XVIII-lea, iar în partea de nord sunt interioarele ce aduc aminte de sec. al XIX-lea, din vremea când palatul era în proprietatea celebrei familii Potocki. După ce vom admira interiorul somptuos al palatului, vom avea prilejul de a vedea şi grădinile care îl înconjoară. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 624 (15:05 / 19:05), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul OS 767 (20:15 / 22:55).

TARIF: 840 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 280 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20 - 25 turişti, tariful se va majora cu 30 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Frankfurt – Helsinki, cu compania Lufthansa şi Varșovia – Viena – Bucureşti, cu compania Austrian Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* și 3*
- taxe parcare, taxe de autostradă etc.
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- ghizi locali în Riga și în Vilnius
- conducător de grup român
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 190 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraș care se plătesc individual la recepția hotelurilor
- taxele de intrare la obiectivele din program
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi
- bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pentru bagajişti: 20 euro/pers.; bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, anunţat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• excursie la Jurmala aprox: 50 euro/pers.
• cină (fără băuturi incluse) cu program folcloric într-un restaurant local la Vilnius aprox: 50 euro/pers.

ACTE NECESARE:
- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.


CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 



Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.