Circuite turistice

Circuit 2020 Croaziera “cireşilor înfloriţi” CHINA – COREEA DE SUD – JAPONIA

  • Circuit in: Asia 
  • Durata: 19 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2960 € / persoană


Traseu:

Shanghai – Seoul – Tianjin – Beijing – Juyongguan – Changling – Insula Jeju – Osaka – Kyoto – Kobe – Shimizu – Yokohama – Tokyo – Niko

Tarife:

Perioada: 25.03 – 12.04.2020
TARIF: 2960 EURO / loc în cameră dublă și cabină interioară
(tarif valabil pentru un grup de minim 15 turiști; pentru un grup mai mic de turiști, tariful se va recalcula)

Suplimentul pentru cabină exterioară, cabină cu balcon sau cabină single se calculează la cerere în funcție de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croazieră

Detalii:

Croaziera “cireşilor înfloriţi”

CHINA – COREEA DE SUD – JAPONIA

Shanghai – Seoul – Tianjin – Beijing – Juyongguan – Changling – Insula Jeju – Osaka – Kyoto – Kobe – Shimizu – Yokohama – Tokyo – Niko

Deşi toată lumea asociază cireşii înfloriţi numai cu Japonia, în fiecare primăvară, atât în China, cât şi în Coreea de Sud au loc festivaluri dedicate acestui eveniment. În Shanghai are loc sărbătoarea cireşilor înfloriţi în perioada martie – aprilie, timp în care peste 12.000 cireşi din Parcul Gucun sunt admiraţi de vizitatori din lumea întreagă. Marii iubitori ai florilor de cireş nu pot rata de asemenea Festivalul Florilor de Cireş de pe Insula Jeju sau din parcurile Seoul-ului, unde se poate admira cireşul rege înflorit, specie de cireş care are cele mai mari petale de flori din lume. Pe lângă cireșii înfloriți, alte repere esenţiale din China vor fi ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc şi incursiunea în Oraşul Interzis din Beijing, Când spui Japonia, te gândeşti imediat la tehnica cea mai avansată, la tehnologia de vârf, la construcţiile cele mai îndrăzneţe, la oamenii pentru care munca este un cult, iar tradiţiile o a doua religie. Dar dacă la toate acestea mai adăugăm sărbătoarea cireşilor înfloriţi, Sakura, istoria lor veche şi zbuciumată, natura frumoasă şi imprevizibilă, vom obţine o imagine de ansamblu care merită din plin aprofundată pe parcursul programului în care sunteţi invitaţi.

Perioada: 25.03 – 12.04.2020

Ziua 1 / 25.03.2020: Bucureşti – Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 10:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:15 / 18:00). După sosirea în Doha vom porni într-un tur panoramic de oraş, în timpul căruia vom vedea celebra piaţa Arabă Souq Waqif, piaţa de aur Gold Souq, piaţa de şoimi, complexul rezidenţial ultraluxos Pearl Qatar, creat în Golful Arabiei pe o distanţă de 32 km pe mai multe insule artificiale construite la doar 350 m de ţărm, fiind o replică a celebrului proiect “The Palm” din Dubai, Clubul de Golf Doha, unul dintre primele cluburi cu terenuri cu iarbă construit vreodată în Orientul Mijlociu, complexul sportiv Sports City construit pe o suprafață de 250 ha, care a găzduit Jocurile Asiatice în anul 2006, zona comercială din port, Al-Corniche, o promenadă lungă de pe litoralul golfului, care oferă privelişti frumoase asupra insulei Palm Tree şi asupra zgârie-norilor din oraş, piaţa de fructe şi legume şi piaţa de cămile. Vom reveni apoi la Aeroportul Internaţional Hamad pentru formalităţile de îmbarcare.
Ziua 2 / 26.03.2020: Doha – Shanghai
Plecare spre Shanghai cu zborul QR 870 (01:05 /14:20). După sosirea în cel mai mare oraş al Chinei, situat la malul Mării Orientale, pe Fluviul Huangpu, întâlnire cu reprezentantul local, care ne va conduce pentru cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Baolong 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 27.03.2020: Shanghai
Mic dejun. Zi dedicată explorării Shanghai-ului, oraş cosmopolit de care se leagă istoria Chinei moderne, în prezent un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Vom vizita Parcul Gucun, prima oprire de pe “traseul cireşilor înfloriţi”, unde vom putea admira aprox. 80 de soiuri de cireşi în numar de aprox. 12000. Ne vom plimba apoi pe promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, în cartierul Pudong, care este şi centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. În continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. După dejun, vom vizita Grădina Mandarinului Yu, construită în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de către un ofiţer chinez. Scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşte în interiorul grădinii. În continuarea zilei vom face o plimbare în oraşul vechi, unde se află şi un impresionant centru comercial, urmată de o incursiune pe celebra stradă comercială Nanjing, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului într-una din renumitele ceainării de aici. Ziua se va încheia cu o croazieră pe Fluviul Huangpu. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Baolong 4* (sau similar 4*).
Ziua 4/ 28.03.2020: Shanghai
Mic dejun. Timp liber pentru a explora pe cont propriu oraşul. Veţi putea urca în Turnul Perla (simbolul oraşului) sau în Shanghai Tower, în prezent a doua cea mai înaltă clădire din lume, care măsoară 632 m înălţime sau vă veți putea bucura de un shopping pe cinste! După-amiază vom fi transferaţi în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră Celebrity Millennium a companiei Celebrity Cruises, care își va ridica ancora la ora 17:00. Vom porni într-o fascinantă croazieră în care, timp de două săptămâni, vom avea ocazia de a admira de-a lungul câtorva opriri sărbătoarea cireșilor înfloriți şi ne vom răsfăţa la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live sau lecții de dans. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 5/ 29.03.2020: Navigare spre Seoul
Vom petrece o zi relaxantă pe mare, navigând spre Seoul, capitala Coreei de Sud. Ne vom familiariza cu facilităţile vaporului de lux: piscine, jacuzzi, centru de fitness, saună, centru SPA cu saloane de masaj, bibliotecă, cazino, restaurante, artere comerciale şi numeroase baruri. Seara vom asista la spectacole de teatru, animaţie, muzică live şi bineînţeles, discotecă. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.
Ziua 6/ 30.03.2020: Seoul
Vasul va ancora la ora 07:00 în Seoul, capitala Republicii Coreea timp de 600 de ani, situată în nord-vestul ţării, pe Râul Han, în centrul peninsulei Coreea. Întemeiată în anul 18 î.Hr., aceasta a fost iniţial capitala regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate Coreene şi a continuat să fie capitală în timpul dinastiei Joseon şi a imperiului Coreean până în zilele noastre. Zona capitalei care include metropola Incheon şi majoritatea provinciei Gyeonggi, are aprox. 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. În oraşul care a găzduit Jocurile Olimpice de vară în anul 1988 şi Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002 se află şi sediile principale ale multinaţionalelor Samsung, LG şi Hyundai. Timp liber pentru plimbări individuale sau veți putea opta pentru tur de oraș (cu dejun inclus) în Seoul cu ghid local. În timpul turului veți vedea (exterior) Cheongwadae – Blue House, copia sud-coreeană a Casei Albe, un complex de clădiri construite pe situl grădinii regale a dinastiei Joseon unde îşi desfăşoară activitatea guvernul, fiind şi reşedinţă prezidenţială şi Palatul Changdeokgung, unul dintre cele cinci mari palate construite de regii dinastiei Joseon, palat favorit al multor dintre prinţii dinastiei, care a păstrat multe elemente datând din perioada celor Trei Regate. În continuarea zilei veți vizita Piața Namdaemun, cea mai veche piaţă tradiţională din Seoul, situată lângă “Marea Poartă din Sud”, una dintre vechile porţi de acces în oraş, după care vă veți îndrepta spre Turnul din Seoul aflat pe Muntele Namsan, inaugurat la data de 15 Octombrie 1980, care găzduieşte în prezent o mulţime de cafenele şi restaurante. La finalul turului vă veți putea plimba pe celebra arteră comercială Insadong, de unde se pot achiziţiona diverse obiecte tradiţionale coreene. Vasul va ridica ancora la ora 19:00. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.
Ziua 7 / 31.03.2020: Navigare spre Beijing
Zi petrecută pe ocean în timpul navigării spre Beijing. Vă invităm să vă bucuraţi de activităţile propuse de echipajul vasului de croazieră. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.
Ziua 8 / 01.04.2020: Tianjin – Beijing – Tianjin
Vasul va ancora la Tianjin la ora 06:00. După micul dejun ne vom deplasa spre Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Împreună cu ghidul local vom vizita oraşul care este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate oraşe de istorie ale Chinei. Vom vizita Parcul Yuyuan, celebru pentru cireşii care înfloresc primăvara, vom vedea apoi piaţa Tian’An Men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe o suprafață de 40 ha, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. În continuarea zilei vom vizita Palatul Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. După dejun (inclus), vom vizita Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit “Grădina Undelor Clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. Întoarcere la vasul de croazieră pentru cină şi cazare.
Ziua 9 / 02.04.2020: Tianjin – Juyongguan – Changling – Tianjin
Deoarece vasul va rămâne ancorat în portul din Tianjin, în această zi, după micul dejun vom pleca spre Juyongguan pentru a face o ascensiune pe Marele Zid Chinezesc, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. Zidul care traversează cincisprezece provincii ale Chinei a fost construit în scop de apărare. Vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Changling unde vom vedea Mormintele Împăraţilor Ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 împăraţi ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian, vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. Dejun inclus în cursul vizitelor. Seara vom reveni la vasul de croazieră pentru cină şi cazare.
Ziua 10 / 03.04.2020: Tianjin
Deoarece vasul va rămâne ancorat încă o zi în portul din Tianjin, vă propunem opţional un tur al oraşului Tianjin, un important centru universitar al Chinei. Vom avea prilejul de a vedea cea mai frumoasă bibliotecă a Chinei, Binhai, cu o arhitectură futuristă, parte a Centrului Cultural omonim, Templul Confucianist - Wen Miao, Reşedinţa dinastiei Shi - Shijia Dayuan, Piaţa de antichităţi - Guwan Shichang, Centrul Cultural al Antichităţilor - Guwenhua Jie, Parcul acvatic - Shuishang Gongyuan, Templul Cerului, Casa memorială Zhou Enlai, Fortăreaţa Dagukou - castel de apărare care datează din timpul dinastiei Qing, precum şi Marele Zid de Apărare Huangyaguan. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.
Ziua 11 / 04.04.2020: Navigare spre Insula Jeju
Zi de navigare, în care ne vom putea bucura de soare pe puntea vaporului, de minunatele culori oferite de întinderile oceanului, de plajă la piscină sau vom putea participa la diversele programe de animaţie şi divertisment. La bordul unui vas de croazieră, mai ales sub briza oceanului, nu veți avea cum să vă plictisiţi niciodată! Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.
Ziua 12 / 05.04.2020: Insula Jeju
Vasul va ancora la ora 08:00 în Insula Jeju, o insulă vulcanică unde peisajul este de o frumuseţe ireală, tradiţiile culturale sunt unice, iar climatul temperat este perfect. Insula Jeju este cunoscută şi sub numele de “Insula Zeilor”, singurul loc din lume care are trei certificate UNESCO, fiind recunoscut la nivel mondial ca rezervaţie naturală (din anul 2002), patrimoniu natural mondial (din anul 2007) şi parc geologic al lumii (din anul 2010). Insula reprezintă una dintre cele 7 noi minuni ale naturii, alături de Amazon (Brazilia), Halong Bay (Vietnam), Cascada Iguassu (Argentina & Brazilia), Parcul Natural Subteran “Puerto Princesa” (Filipine), Table Mountain (Africa de Sud) şi Parcul Naţional Komodo (Indonezia). Jeju se mândreşte de asemenea cu florile de cireş regale, care au cele mai mari petale de cireş din lume, aici desfăşurându-se în fiecare primăvară Festivalul Cireşilor în Floare, la care vom avea ocazia să asistăm și noi. În Jeju se găsesc de asemenea 360 de formaţiuni vulcanice numite “oreum”, precum şi nenumărate peşteri de lavă. Vom face o excursie, prilej cu care vom vizita Peștera Manjanggul, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, având o valoare științifică semnificativă, datorită stării sale excelente de conservare, în ciuda vârstei sale de formare (cu aprox. 300.000-200.000 de ani în urmă). Dintre toate formaţiunile existente în peșteră se remarcă o coloană de lavă de 7,6 m, fiind cea mai mare din lume. Dejun (inclus), după care ne vom relaxa pe Plaja Gimnyeong Seonsegi cu nisip alb, scăldată de apa de culoarea cobaltului a mării. Transfer la vasul de croazieră, care va părăsi portul la ora 18:00. Cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 13 / 06.04.2020: Navigare spre Osaka
Zi liberă pe care o vom petrece pe mare, putându-ne bucura de Aqua Spa sau Persian Garden, sauna cu aromaterapie. Noul Internet Cafe, amenajat în stil modern, vă poate facilita legătura cu cei de acasă utilizând unul dintre calculatoarele moderne cu care este echipat. Pensiune completă și cazare la bordul vasului.
Ziua 14 / 07.04.2020: Osaka – Kyoto – Osaka
Vasul va ancora în portul din Osaka la ora 08:30. Ne vom deplasa spre Kyoto, vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini Zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. Aici vom descoperi Japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur panoramic în Kyoto, oraş proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită frumosului peisaj creat de munţii acoperiţi de păduri de arţar. Turul va include Templul Kiyomizu (intrarea nu este inclusă), dedicat zeităţii budiste cu 11 fețe Kannon, Templul Kinkakuji (intrarea nu este inclusă), numit Pavilionul Aurit, un templu învelit în frunze de aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa şi Castelul Nijo (intrarea nu este inclusă), fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit între anii 1603 – 1626. În finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distracţii, gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică. Cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 15 / 08.04.2020: Osaka – Kobe
Vasul se va deplasa spre Kobe, unde va ajunge la ora 07:00. După ancorarea în portul Kobe vom pleca spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oraş ca mărime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit şi “Veneţia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oraş viu, animat, plin de culoare şi dinamism. Ne vom îndrepta spre una dintre principalele atracţii turistice ale oraşului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit în Japonia medievală, reconstruit în anul 1583 pe locul Templului Honganji de către Toyotomi Hideyoshi, un general în armata japoneză a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul şi care a dorit ca acesta să fie centrul şi simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. În prezent, în interiorul castelului există şi un muzeu, unde cei interesaţi pot cerceta documente despre viaţa lui Toyotomi Hideyoshi şi despre istoria castelului (intrarea nu este inclusă). În continuare vom putea vizita Doton-bori, stradă celebră în Osaka, în trecut “o stradă a plăcerii”, faimoasă pentru teatrele sale istorice (distruse în prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar şi pentru panourile publicitare luminoase. Vom putea admira o frumoasă panoramă din clădirea Umeda Sky, una dintre clădirile cel mai uşor de recunoscut din Osaka, datorită formei ei extravagante şi un pic bizare, dar şi datorită înălţimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai înalte clădiri din oraş (intrarea nu este inclusă). Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca din portul Kobe la ora 16:00. Cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 16 / 09.04.2019: Shimizu
La ora 12:00 vasul va ajunge în portul Shimizu situat pe coasta de est a Japoniei, la doar 15 km distanță de Muntele Fuji, spre care ne vom îndrepta după debarcare. Dacă condiţiile meteo vor permite, vom admira spectaculoasa privelişte cu Fuji-san, cel mai înalt şi venerat munte al Ţării Soarelui Răsare, cu o înălţime de 3.776 m, cu un vârf de o perfecţiune geometrică rară, pe care budiştii şi adepţii şintoismului îl consideră un loc sfânt. Vom ajunge de asemenea la Mishima Sky Walk, un pod pietonal suspendat de unde se deschide una dintre cele mai frumoase panorame spre Muntele Fuji. Seara ne vom întoarce la vasul de croazieră, care își va ridica ancora la ora 20:00. Cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 17 / 10.04.2019: Yokohama – Tokyo
Vasul va sosi în portul Yokohama la ora 08:30. După micul dejun ne vom lua rămas bun de la vasul de croazieră, vom debarca și ne vom deplasa spre Tokyo, capitala niponă din anul 1868, după ce dinastia Tokugawa a fost detronată, fiind în prezent una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Împreună cu ghidul local, vom porni într-un tur panoramic al orașului Tokyo sau Metropola Tokyo, formată din 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii. Majoritatea străzilor din Tokyo au valoare istorică, dar sunt înguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar dacă oraşul este o aglomerare urbană supraetajată pe o întindere aproape nesfârşită, cu case mici din lemn, dominate de impunătoare blocuri moderne. Metropola este o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. În timpul turului panoramic vom întâlni la tot pasul temple şi parcuri cu arbori pitici, cu stânci artificiale, cu lacuri pline de peşti aurii şi podețe specifice arhitecturii japoneze. Vom admira Palatul Imperial (oprire pentru fotografii), situat într-un peisaj pitoresc cu iazuri şi pini, înconjurat la sud şi vest de cele mai importante clădiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi şi cel mai mare loc sfânt din Tokyo, care îl comemorează pe Împăratul Meiji (intrarea nu este inclusă), Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a cărui pagodă are cinci nivele, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz, plin cu tămâie aprinsă (intrarea nu este inclusă), Bulevardul Ginza, care se aseamănă cu “5th Avenue” din New York şi zona comercială Nakamise Shopping Arcade (galerie comercială foarte veche) care funcţionează încă dinainte de Al Doilea Război Mondial. În încheierea zilei vom admira o spectaculoasă panoramă a întregului oraş din Observatorul Metropolitan (intrarea nu este inclusă). Cazare la Hotel Nikko Narita 4* (sau similar 4*).
Ziua 18 / 11.04.2019: Tokyo – Niko – Tokyo – Doha
Mic dejun. Timp liber pentru vizite şi activități individuale sau excursie opțională cu dejun inclus la Nikko, situat într-o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide, alcătuite din munţi, lacuri, cascade şi drumuri presărate cu temple budiste, unde veţi vizita unul dintre cele mai frumoase altare japoneze, Altarul Toshogu, cel mai extravagant templu shinto al Japoniei, construit la începutul sec. al XVI-lea. Acesta face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este locul unde se află urna funerară a shogunului Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important în istoria Japoniei, cunoscut sub numele de Toranaga în romanul lui James Clavel, „Shogun”. Veţi vizita apoi Vila Imperială Tamozawa, construită în anul 1899 pentru Împăratul Taisho, vilă compusă din trei părţi care datează din perioadele Edo, Meiji şi respectiv Taisho, folosită drept reşedinţă de vară de către familia imperială până în anul 1947. Veţi ajunge apoi în Parcul Naţional Nikko și vă veţi îndrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele muntelui sfânt, Vulcanul Nantai, inactiv în prezent, unde veţi fi fermecaţi de peisajul spectaculos. Clima blândă şi cadrul natural deosebit au făcut ca ţărmul să fie un loc preferat de către ambasadele străine pentru construirea reşedinţelor de vacanţă. În apropierea lacului veţi coborî cu un lift până la baza Cascadei Kegon care, având o înălţime de o sută de metri este una dintre cele mai mari şi mai impresionante cascade din Japonia. Întoarcere la Tokyo și transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, QR 807 (22:20 / 04:10).
Ziua 19 / 12.04.2019: Doha – București
Sosire la Doha la ora 04:10, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).

TARIF: 2960 EURO / loc în cameră dublă și cabină interioară
(tarif valabil pentru un grup de minim 15 turiști; pentru un grup mai mic de turiști, tariful se va recalcula)

Suplimentul pentru cabină exterioară, cabină cu balcon sau cabină single se calculează la cerere în funcție de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croazieră

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Shanghai şi Tokyo – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport intern cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 3 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 14 nopţi cazare cu pensiune completă inclusiv apă, limonadă, ceai și cafea la dozator, pe vasul de croazieră Celebrity Millenium
- mesele menţionate în program: 3 mic dejunuri, 4 dejunuri şi 2 cine
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Shanghai și dejun inclus
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Beiijing și dejun inclus
- excursie la Marele Zid Chinezesc și la Mormintele Împăraţilor Ming cu dejun inclus
- excursie în insula Jeju cu ghid local și dejun inclus
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Kyoto
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Osaka
- excursie la Muntele Fuji cu taxa de acces pe podul Mishima Sky Walk inclusă
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Tokyo
- activităţi de recreere pe vas: gym, saună etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi vorbitori de limbă engleză
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă tariful total al circuitului (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- taxe şi servicii portuare: 240 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia
- taxa de viză şi procesare pentru China (cu 2 intrări): 150 euro/pers. (se achită la agenție)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri pentru ghizi şi şoferi – mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale: 50 euro/pers.
- taxe pentru servicii la bord: 175 euro/pers. (vor fi achitate direct de către turişti la sfârşitul croazierei odată cu celelalte cheltuieli opţionale de pe vas)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• tur de oraș în Seoul cu dejun inclus: aprox. 80 euro/pers.
• tur de oraş în Tianjin: aprox. 65 euro/pers.
• excursie la Nikko cu dejun inclus: aprox. 95 euro/pers.

NOTĂ:
- alocarea cabinelor se va face în ordinea efectuării înscrierilor şi în limita disponibilităţii
- taxele de port se pot modifica de către autoritatea portuară
- itinerariul vasului de croazieră poate fi modificat independent de voința touroperatorului
- pentru mai multe informaţii legate de flota Celebrity Cruises, descrierea cabinelor, facilitaţilor etc., vă rugăm să consultaţi site-ul oficial al companiei

IMPORTANT !!!
Documente necesare: paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (nu se acceptă paşaport temporar)
O persoană sub 21 de ani nu poate să rezerve o cabină în croazieră sau să ocupe singură o cabină, cu excepţia cazului în care este însoţită de un părinte, tutore sau o persoană care a împlinit deja vârsta de 21 de ani.
Orice minor sub 18 ani care nu călătoreşte în compania părinţilor săi, trebuie să prezinte, în momentul îmbarcării, o scrisoare notarială (în limba engleză) prin care părinţii îşi dau acordul cu privire la călătoria minorului şi autorizează persoana care îl însoţeşte pe minor să semneze în cazul aplicării tratamentului de urgenţă recomandat de doctorul de la bordul vasului sau în cazul practicării anumitor activităţi sportive la bord; în plus, persoana respectivă trebuie să aibe şi cazier judiciar la ieşirea din România.
Părinţii sau tutorii legali care călătoresc cu un minor cu un nume diferit decât al acestora, sunt obligaţi să prezinte un document oficial (certificat de naştere / de divorţ etc.), pentru a dovedi că sunt părinţii sau tutorii copiilor în cauză.ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI DE CHINA SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 2 foto color tip paşaport pe fond alb
- aplicația pentru viză se face online de către agenție, urmând ca fiecare turist să se prezinte personal la Centrul de viză China pentru înregistrarea datelor biometrice (amprenta digitală); prezența este obligatorie la data și ora stabilite de comun acord

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- termen final de plată: 10 Ianuarie 2020
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

CONDIŢII DE ANULARE:
Pentru anulare între 01 Iulie 2019 – 21 Ianuarie 2020, se va percepe o penalizare de 20% din valoarea totală
Pentru anulare între 22 Ianuarie 2020 – 19 Februarie 2020, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală
Pentru anulare începând cu 20 Februarie 2020 sau no-show, se va percepe o penalizare de 100%

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.