Bucuresti

Obiective turistice și atracții în Bucuresti

Muzeul Taranului Roman
Muzeul Taranului Roman

Peste 90 000 de obiecte din ceramica, tesaturi, costume populare si icoane pot fi admirate aici.

Palatul si Muzeul Cotroceni
Palatul si Muzeul Cotroceni

Palatul a fost construit in ultima jumatate a secolului al XIX-lea ca resedinta a familiilor regale.

Muzeul Satului
Muzeul Satului

Muzeul se afla situat in parcul Herastrau si este amenajat in mijlocul naturii. Este un obiectiv turistic excelent de vizitat, mai ales pentru cei interesati de cultura si traditiile poporului roman si, indeosebi, de o incursiune in arhitectura autohtona a caselor si bisericilor de lemn din diferite regiuni ale tarii. De asemenea, pot fi admirate si tesaturi populare cu motive ...

Hanul lui Manuc
Hanul lui Manuc

Construit de un armean bogat in anul 1808, impresionanta locatie din lemn si destinatia calatorilor negustori functioneaza si astazi in regim hotelier, cu camere care pastreaza atmosfera vremurilor de demult.

Arcul de triumf
Arcul de triumf

A fost ridicat in anul 1922 din lemn si stuc, in cinstea proclamarii Unirii, dupa izbinda armatelor romane in primul razboi mondial, arc ce va fi inlocuit cu unul de piatra, opera arhitectului Petre Antonescu, intre anii 1935-1936.

Atheneul Roman
Atheneul Roman

Infiintat cu scopul de a "inzestra poporul cu cunostinte folositoare", cladirea Atheneului Roman a fost cu greu finalizata. Lipsa banilor necesari, a facut ca autoritatile vremii sa apeleze la o colecta publica avand ca motto "dati un leu pentru Ateneu".

Biserica Sf. Apostoli
Biserica Sf. Apostoli

Biserica Sfintii Apostoli este o cladire din secolul al XVII-lea, avand un plan triconc, cu turla pe naos si pridvor deschis. Construita de Matei Basarab si renovata ulterior. Tampla este de stil brancovenesc (1715).

Carul cu bere
Carul cu bere

Cunoscuta de bucuresteni ca fiind o legenda vie, dar si una dintre cele mai vechi berarii ale Bucurestiului, Caru` cu bere a fost deschis pentru prima data in 1879 in vechiul han Zlatari. Dupa 20 de ani, s-a mutat in Strada Stavropoleos, unde il putem intalni si astazi.

Casa Capsa
Casa Capsa

Casa poarta numele cofetariului si totodata proprietarul imobilului (1900) Grigore Capsa. Inainte de inceputul secolului XX, Capsa avea numele de "Casa Slatineanu" - construita in 1867 si vestita in vremea respectiva pentru balurile mascate ce aveau loc.

Casa Cretulescu - Palatul Kretulescu
Casa Cretulescu - Palatul Kretulescu

Inaugurat in anul 1957, Muzeul Literaturii Romane - Casa Scarat Cretulescu - adaposteste documente, fotografii, arta plastica si obiecte memoriale care ilustreaza cele mai semnificative momente din istoria literaturii romane.

Casa Melik
Casa Melik

Casa Melik sau mai exact Muzeul Theodor Pallady detine cateva remarcabile panze ale marelui pictor roman Theodor Pallady, precum si un lot de peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada pariziana a lui Pallady.

Casa Poporului
Casa Poporului

Situata in partea centrala a Bucurestiului (in sectorul 5), Casa Poporului (Palatul Parlamentului) este pe locul care astazi se cheama Dealul Arsenalului, incadrat de strada Izvor la vest si nord-vest, Bulevardul Natiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertatii la est si Calea 13 Septembrie la sud.

Casa Romanit
Casa Romanit

Astazi, Casa Romanit este cunoscuta sub numele de Palatul Romanit, mai exact de Muzeul Colectiilor de Arta.

Casa Vernescu
Casa Vernescu

Un loc cu totul deosebit este Casa Vernescu - fiind una dintre minunatele surprize, un loc unde trecutul si prezentul se intalnesc intr-un destin de exceptie.

Catedrala Catolica Sfantul Iosif
Catedrala Catolica Sfantul Iosif

Parohia teritoriala a Catedralei Sfantul Iosif, cu perimetrul separat de cel al parohiei Baratia, a fost infiintata in anul 1900.

Catedrala Patriarhala
Catedrala Patriarhala

Catedrala Patriarhala, resedinta patriarhala si totodata Palatul Patriarhiei constituie un ansamblu de prima insemnatate al Bucurestilor, care dateaza de pe la mijlocul secolului al XVII-lea, o data cu manastirea ctitorita in 1656 de voievodul Tarii Romanesti, Constantin Serban Basarab (1654-1658).

Complexul arhitectonic Plumbuita
Complexul arhitectonic Plumbuita

Complexul arhitectonic Plumbuita cuprinde o gama variata de cladiri, precum: biserica (secolul al XVI-lea) inceputa de Petru cel Tanar si terminata de urmasii lui, refacuta apoi de Matei Basarab (1647), ornamentata cu panouri dreptunghiulare

Complexul arhitectonic Vacaresti
Complexul arhitectonic Vacaresti

Complexul Monumental Vacaresti realizata in anul 1716, a fost cea mai valoroasa realizare arhitecturala din sud-estul Europei secolului al XVIII-lea, insa a fost demolata in anii `80.

Curtea Veche
Curtea Veche

Aici, turistii pot vedea vestigiile fostei Curti Voievodale a Tarii Romanesti, vestigii care au fost descoperite in urma unor cercetari arheologice de amploare, incepute in 1953.

Galeria Dominus
Galeria Dominus

Galeria de Arta Dominus a fost inaugurata in anul 1990. Are ca specializare pictura contemporana romaneasca, sculptura, gravura si arta decorativa.

Galeria Galateea
Galeria Galateea

Galeria Klaus & Andrews
Galeria Klaus & Andrews

Galeria Nemtoi
Galeria Nemtoi

Galeriile Orizont
Galeriile Orizont

Galeriile Simeza
Galeriile Simeza

Gradina Botanica
Gradina Botanica

Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" a fost infiintata in 1860, in timpul domnirii lui Alexandru Ioan Cuza. In prezent, poseda o suprafata de cca. 17,5 hectare, structurate in sectoare deschise si "populate" de diverse plante prene sau anuale.

Gradina Zoologica
Gradina Zoologica

Gradina Zoologica Bucuresti a luat fiinta in anul 1955 sub forma unui serviciu al Sectunii Gospodariei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei.

Hanul cu tei
Hanul cu tei

Amplasata intre Strada Lipscani nr. 63-65 si Strada Blanari nr. 5-7, cladirea galeriei este prevazuta cu doua intrari, ambele prin curtea interioara de forma dreptunghiulara, de tip spaniol.

Casa Presei Libere
Casa Presei Libere

Sau Casa Scanteii (asa cum era cunoscuta in perioada comunista), a fost construita pe locul in care se afla vechiul hipodrom Baneasa.

Manastirea Antim
Manastirea Antim

Manastirea (cu hramul "Tuturor Sfintilor") se afla pe strada Antim nr. 29 (la intersectia cu strada Justitiei), de la Piata Unirii spre Casa poporului pe partea stanga. Este manastire de calugari, ce l-a avut ca staret pe Arhimandritul Sofian Boghiu.

Manastirea Mihai Voda
Manastirea Mihai Voda

Manastire construita intre 1589-1591 de catre Mihai Viteazul pe locul unei biserici vechi. La inceput a avut in jur un puternic zid de aparare si o serie de constructii de mari dimensiuni ce au servit ca resedinta pentru domnitorii fanarioti.

Opera Romana
Opera Romana

Denumirea de "Opera Romana" a fost folosita cu mult timp inaintea existentei unei cladiri destinate exclusiv artei lirice. Dirijorul, compozitorul si profesorul George Stephanescu si-a pus intreaga energie in slujba fondarii Companiei Opera Romana.

Padurea Baneasa
Padurea Baneasa

La 10 kilometri distanta de Bucuresti, este padurea Baneasa. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de imprejurimile Capitalei.

Palatul Bancii Nationale
Palatul Bancii Nationale

Palatul Bancii Nationale este pozitionat cu "fata" spre Lipscani. Este o cladire vasta, de plan simetric si plastica sobra, construita intre anii 1884 si 1890 dupa planurile arhitectilor francezi Albert Galleron si Cassien Bernard

Palatul Brancovenesc Mogosoaia
Palatul Brancovenesc Mogosoaia

La inceputul anului 1681, Constantin Brancoveanu a cumparat o prima parte de mosie la Mogosoaia, completata dupa trei luni prin noi suprafete de teren. Atras de frumusetea locurilor, viitorul domn a construit aici mai intai o biserica, ce va servi drept paraclis viitoarei curti. A fost terminata la 20 septembrie 1688.

Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni face parte din cadrul Muzeului national Cotroceni, institutie specializata pentru prezentarea istoriei medievale si moderne a palatului, dar si a evolutiei si transformarilor lui de-a lungul timpului.

Palatul de Justitie
Palatul de Justitie

A fost construit intre 1890-1895, in stilul renasterii franceze, dupa planurile arhitectului Albert Ballu.

Palatul Ghica-Tei
Palatul Ghica-Tei

La intersectia bulevardului Lacul Tei cu strada Doamna Ghica, vizavi de benzinarie, se gaseste unul dintre cele mai vechi si mai interesante palate din Bucuresti - Palatul Ghica-Tei. E usor neobservabil, deoarece cladirea este invadata de verdeata confundandu-se cu Parcul Plumbuita si Parcul Tei, cu care se invecineaza.

Palatul Mogosoaia
Palatul Mogosoaia

Palatul Mogosoaia a fost construit intre 1698-1702 de catre Constantin Brancoveanu in stil arhitectural romanesc renascentist sau stil brancovenesc, o combinatie de elemente venetiene cu elemente otomane.

Palatul Patriarhiei
Palatul Patriarhiei

Cladirea cunoscuta astazi Palatul Patriarhiei, a fost construita de statul roman, la inceputul secolului al XX-lea, pe locul fostei sali al Adunarii Deputatilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti.

Palatul Regal - Muzeului National de arta
Palatul Regal - Muzeului National de arta

Palatul Regal se afla in centrul Bucurestiului, in mijlocul altor cladiri istorice precum Biserica Kretzulescu, Atheneul Roman, Biblioteca Centrala Universitara si Hotelul Athenée Palace-Hilton. Edificiul a fost ridicat intre 1927 si 1937 dupa planurile arhitectului roman D. Niculescu.

Palatul Stirbei
Palatul Stirbei

Palatul Stirbei, care gazduieste astazi un hotel-restaurant de trei stele, a fost construit de Alexandru Barbu Stirbei (1837-1895), fiul domnitorului Tarii Romanesti (1848-1856) Barbu Bibescu Stirbei, pe malul nordic al lacului Buftea, la 20 km de Bucuresti.

Palatul Sutu
Palatul Sutu

In centrul Capitalei, vis-a-vis de Universitate, o cladire deosebita de toate cele din jur adaposteste Muzeul Municipiului Bucuresti. Insa, bucurestenii o cunosc mai bine, sub denumirea de "Palatul Sutu".

Parcul Carol
Parcul Carol

Proiectat in anul 1900 de catre arhitectul E. Redont, Parcul Carol I a fost inaugurat in anul 1906. Parcul a fost amenajat pe o veche plantatie de vie, fiind considerat la vremea respectiva printre cele mai frumoase parcuri ale orasului.

Parcul Cismigiu
Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu este amplasat in centrul capitalei, este cel mai vechi si mai frumos parc din Bucuresti, se intinde pe aproximativ 17 hectare, avand intrari pe trei mari artere de circulatie: Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Schitu Magureanu, Strada Stirbei Voda.

Parcul Herastrau
Parcul Herastrau

Cel mai mare loc de recreere al Bucurestiului, Parcul Herastrau, este amplasat in partea de nord a orasului pe o suprafata de cca. 110 ha.

Parcul Tineretului
Parcul Tineretului

Parcul Tineretului are o suprafata de peste 80 ha si este situat la o distanta mica de centrul orasului, in zona denumita "Valea Plangerii".

Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul
Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul

Situata pe Bulevardul Mihail Kogalniceanu, vizavi de cladirea Universitatii, Statuia este primul monument de aceasta factura dezvelit in capitala, in anul 1876.

Strada Lipscani
Strada Lipscani

Strada Lipscani este locul unde pulsa (si inca mai pulseaza) inima Bucurestiului. Numele sau vine de la Lipsca (Leipzig), ceea ce aminteste de viata comerciala extrem de dinamica a Valahiei.

Teatrul de Comedie
Teatrul de Comedie

5 ianuarie 1961 va ramane in istorie ca reper pentru iubitorii de teatru, deoarece Radu Beligan inaugureaza, in calitate de director, Teatrul de Comedie.

Teatrul evreiesc de stat
Teatrul evreiesc de stat

Teatrul Evreiesc din Romania are o traditie de 125 de ani. Documentele atesta faptul ca, la 19 august 1876, la Iasi, in vestita gradina de vara "Pomul verde", artistul si scriitorul Avram Goldfaden a pus bazele primului teatru evreiesc profesionist din lume, prezentand un spectacol cu propria sa trupa.

Teatrul National I. L. Caragiale
Teatrul National I. L. Caragiale

De la inceputurile sale, Teatrul National a fost un mediu cultural unde s-a putut crea o dramaturgie nationala, unde publicul romanesc a fost familiarizat cu cele mai noi si mai interesante scrieri dramatice universale, unde s-a afirmat intaia scoala de regie romaneasca si s-au format generatii de mari actori, de drama si de comedie.

Circul Globus
Circul Globus

Circul Globus este cel mai mare circ din Romania, cladirea fiind inaugurata in 1961. Constructia are 2.500 locuri si numeroase anexe care adapostesc si menajeria deschisa pentru vizitatori.

Teatrul Odeon
Teatrul Odeon

Teatrul Odeon, unul dintre cele mai reprezentative teatre din Bucuresti, a fost fondat in 1946, sub numele de Teatrul Muncitoresc CFR Giulesti.

Biserica Buna Vestire (Curtea Veche)
Biserica Buna Vestire (Curtea Veche)

Cunoscuta de bucuresteni de Biserica Curtea Veche, cladirea poarta hramul Buna Vestire. Constructia a fost inceputa de catre Mircea Ciobanul in perioada 1558-1559

Biserica Coltea
Biserica Coltea

Biserica Coltea a fost ctitorita in anul 1702, de spatarul Mihail Cantacuzino. Cladirea bisericii reprezenta stilul brancovenesc.

Biserica Kretzulescu
Biserica Kretzulescu

A fost inaltata in perioada 1720 - 1722 de catre Marele logofat Iordache Cretulescu si sotia sa Safta (una din fiicele domnitorului Constantin Brancoveanu). Biserica a trecut de-a lungul timpului prin mai multe etape de renovare.

Biserica Mihai Voda
Biserica Mihai Voda

Legenda spune ca aceasta biserica a fost ridicata de Mihai Viteazul pe dealul Spirei ca multumire, scapand de sabia turcului.

Biserica Radu Voda
Biserica Radu Voda

Manastirea Radu Voda (hramul Sfanta Treime) a fost ctitorita in 1568, de catre Alexandru Mircea, fiul lui Mircea Ciobanu si stranepotul al lui Vlad Tepes.

Biserica Stavropoleos
Biserica Stavropoleos

Constructie mica dar cu totul remarcabila, biserica Stavropoleos dateaza din anul 1724, fiind ctitorita de calugarul grec Ioanichie de la manastirea Goura.

Casa Memoriala George si Agatha Bacovia
Casa Memoriala George si Agatha Bacovia

Poetul bacauan la origini s-a mutat in Capitala in anul 1933, intr-o casa cosntruita din banii sotiei sale, Agatha Bacovia.

Casa Memoriala Ion Minulescu - Claudia Millian
Casa Memoriala Ion Minulescu - Claudia Millian

Probabil este singura casa memoriala compusa dintr-un apartament de cinci camere si dependinte.

Casa Memoriala Liviu Rebreanu
Casa Memoriala Liviu Rebreanu

Casa memoriala Liviu Rebreanu este gazduita intr-o casa taraneasca specifica zonei, ridicata in anul 1957 cu sprijinul localnicilor si cu contributia sotiei si fiicei scriitorului Liviu Rebreanu.

Casa Memoriala Tudor Arghezi
Casa Memoriala Tudor Arghezi

Localizata intr-un cartier de pe dealul Piscului, casa memoriala de pe Str. Martisor a fost locuita de cel mai mare poet român al secolului nostru: Tudor Arghezi - pseudonimul lui Ion N. Theodorescu.

Galeria Apollo
Galeria Apollo

Casa Memoriala Constantin Joja
Casa Memoriala Constantin Joja

Inaugurata in anul 1990, in interiorul casei Constantin Joja sunt reconstituite aspecte legate de viata si activitatea arhitectului Constantin Joja.

Casa Memoriala Gala Galaction
Casa Memoriala Gala Galaction

Asezata intr-un cartier din nordul orasului, pe strada care astazi poarta numele scriitorului (fosta Mihail Cornea), casa a fost construita in anul 1912, familia acestuia (parintii si cele patru fiice) mutandu-se trei ani mai tarziu.

Colectia de Arta Plastica Fr. Storck si Cecilia Cutescu Storck
Colectia de Arta Plastica Fr. Storck si Cecilia Cutescu Storck

Muzeul este adapostit in fosta locuinta a sculptorului Frederic Storck si a sotiei acestuia, pictorita Cecilia Cutescu-Storck. Cladirea, conceputa in stil anglo-normand, este opera arhitectului A. Clavel si a fost construita in 1913.

Colectia Fratii Beatrice si Hrandt Avakian
Colectia Fratii Beatrice si Hrandt Avakian

Colectiile independente ale fratilor Beatrice si Hrandt Avakian, reprezinta o predilectie comuna pentru arta orientala, explicabila poate si prin obarsia familiei, originara din Siria.

Colectia Maria si Dr. George Severeanu
Colectia Maria si Dr. George Severeanu

Colectia a fost donata Muzeului de Istorie a Municipiului Bucuresti ca urmare a dorintei exprimate de cunoscutul medic radiolog si pasionat colectionar numismat Dr. George Severeanu inainte de disparitia sa, 20 septembrie 1939.

Colectia Memoriala Maria Filotti
Colectia Memoriala Maria Filotti

Locuinta actritei Maria Filotti (1883 - 1956) a fost deschisa publicului in 1965. Aici, se pastreaza intacta atmosfera din timpul vietii artistei si se prezinta momente din viata si creatiile actoricesti ale Mariei Filotti

Colectia Muzeala a Episcopiei Armeano-Gregoriene
Colectia Muzeala a Episcopiei Armeano-Gregoriene

Muzeul Bancii Nationale a Romaniei
Muzeul Bancii Nationale a Romaniei

Ideea de a infiinta unui muzeu al Bancii a aparut ca o consecinta a constientizarii faptului ca un asemenea asezamant, cum este Banca Nationala, trebuie dotat cu o "vitrina" adecvata.

Muzeul Cailor Ferate Romane
Muzeul Cailor Ferate Romane

A fost inaugurat in iunie 1969, sub denumirea "Muzeul Ceferistilor", la implinirea a 70 de ani de la deschiderea liniei de cale ferata Bucuresti Filaret-Giurgiu.

Muzeul Colectiilor de Arta
Muzeul Colectiilor de Arta

Muzeul Colectiilor de Arta se afla intr-o cladire istorica a Bucurestiului - Palatul Romanit, a carui constructie a fost inceputa in primii ani ai veacului al XIX-lea. In deceniul al treilea al secolului XIX, edificiul a ajuns in posesia lui Grigore Romanit, mare vistiernic al domnitorului Grigore Ghica (1822-1828).

Muzeul Cornel Medrea
Muzeul Cornel Medrea

Muzeul se afla intr-o casa bucuresteana de la sfarsitul secolului al XIX-lea - inceputul secolului al XX-lea, construita in stil neoclasic, cunoscuta initial sub numele de Casa Appel.

Biblioteca Nationala
Biblioteca Nationala

Biblioteca Nationala este amplasata in centrul vechi al Bucurestiului, in cladirea cunoscuta drept Palatul Bursei, vis-a-vis de Banca Nationala a Romaniei.

Muzeul de Arta Populara Prof. Dr. Nicolae Minovici
Muzeul de Arta Populara Prof. Dr. Nicolae Minovici

Muzeul de Arta Populara este "prima casa in stil popular romanesc", la bariera de nord a orasului.

Muzeul de Arta Vasile Grigore
Muzeul de Arta Vasile Grigore

Cu ani in urma, pe o strada de legatura, pe atunci mai discreta, intre Stirbei Voda si Calea Grivitei, la etajul intai al unei case in care arta plastica si decorativa aleasa, lemnul lucrat, obiectele de cult sau stampele japoneze se gaseau, necautate, ci rasarite si implinite acolo, parca dintotdeauna, intr-un decor interior intim

Muzeul de Arta Veche Apuseana ing. Dumitru Minovici
Muzeul de Arta Veche Apuseana ing. Dumitru Minovici

Deschis publicului in primavara anului 1947, Muzeul de Arta Veche Apuseana "ing. Dumitru Furnica-Minovici" este o cladire-institutie armonios construita.

Muzeul de Istorie a Evreilor din Romania dr. Moses Rosen
Muzeul de Istorie a Evreilor din Romania dr. Moses Rosen

Este gazduit de o fosta sinagoga, construita in 1910. Cunoscuta sub denumirea de Sinagoga Unirea Sfanta, fosta Sinagoga Croitorilor, a functionat ca locas de cult pana in 1968, iar din 15 ianuarie 1978 devine muzeu.

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa
Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa

Prin decretul princiar nr. 142 din 1834, semnat de domnitorul Alexandru Ghica (1834-1842), este fondat "Museul National" din Bucuresti. Initiativa fondarii acestei institutii a apartinut fratelui domnitorului, marele ban Mihalache Ghica.

Muzeul Memorial C. I. si C. C. Nottara
Muzeul Memorial C. I. si C. C. Nottara

Casa memoriala Nottara evoca publicului vizitator viata si opera marelui actor Constantin I. Nottara (1859-1935) si aceea a fiului sau Constantin C. Nottara

Muzeul Memorial Dr. Gheorghe Marinescu
Muzeul Memorial Dr. Gheorghe Marinescu

Muzeul a fost finalizat in anul 1954, in urma donatiei facute de fiul si fiica savantului, in casa unde a trait si a lucrat, intre anii 1910 - 1938, marele neurolog.

Muzeul Memorial Dr. Victor Babes
Muzeul Memorial Dr. Victor Babes

Muzeul pastreza amintirea unuia dintre cei mai de seama savanti romani, intemeietor al Institutului de Bacteriologie ce-i poarta si azi numele.

Muzeul Memorial George Calinescu
Muzeul Memorial George Calinescu

Muzeul marelui critic literar, George Calinescu se afla intr-o casa modesta, care se remarca prin gradina in care sunt presarate sculpturi.

Palatul Casei de Economii si Consemnatiuni
Palatul Casei de Economii si Consemnatiuni

Palatul Casei de Economii si Consemnatiuni, cunoscut si sub denumirea prescurtata de Palatul CEC, are o poveste tumultoasa, deoarece a fost construit, daramat si inapoi reconstruit.

Muzeul Memorial Gheorghe Tattarescu
Muzeul Memorial Gheorghe Tattarescu

Muzeul "Gheorghe Tattarescu" este mai mult decat o casa memoriala, structurata in locul in care a trait si creat renumitul pictor Gheorghe Tattarascu timp de peste trei decenii.

Muzeul Militar National
Muzeul Militar National

Muzeul Militar National joaca un rol important in cunoasterea traditiilor istorice ale Ostirii romane. Infiintat in 1923 printr-un decret semnat de regele Ferdinand

Muzeul Mina Minovici
Muzeul Mina Minovici

In 1936, dr. Nicolae Minovici doneaza, orasului Bucuresti, vila sa in stil popular romanesc, construita in 1905, dupa planurile arhitectului Cristofi Cerchez, precum si intreaga sa colectie de arta populara

Muzeul Mitropolit Antim Ivireanul
Muzeul Mitropolit Antim Ivireanul

Muzeul isi are locul in incinta Manastirii Antim. Colectia cuprinde arta brancoveneasca, istoria tiparului si carte veche.

Muzeul National al Pompierilor
Muzeul National al Pompierilor

Cunoscut mult timp sub denumirea de Foisorul de foc, Muzeul National al Pompierilor este monument istoric si de arhitectura, construit in 1892. A functionat atat ca foisor de foc cat si rezervor de apa.

Gara de Nord
Gara de Nord

Cea mai mare staţie de cale ferata din Romania, Gara de Nord a fost inaugurata in septembrie 1872, sub denumirea de "Gara Targovistii".

Muzeul National de Arta al Romaniei
Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul National de Arta are trei galerii de arta si o istorie regala: Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna, toate insumeaza opere expuse intr-o maniera atractiva si moderna, orice vizita fiind un mod agreabil si instructiv de a petrece timpul.

Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei
Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei

Inaugurat in sediul Palatului Parlamentului in octombrie 2004, Muzeul de Arta Contemporana gazduieste expozitii tematice ale artistilor romani contemporani.

Muzeul National de Istorie a Romaniei
Muzeul National de Istorie a Romaniei

Institutia a aparut in 1970, ca cel dintai muzeu de arheologie si istorie din tara.

Muzeul National Geologic
Muzeul National Geologic

Amenajat in cladirea istorica a Institutului Geologic al Romaniei (1906), Muzeul National de Geologie a fost deschis publicului in anul 1990.

Muzeul National George Enescu
Muzeul National George Enescu

Cladirea in care se afla muzeul a fost construita dupa planurile arhitectului I. D. Berindei in stilul baroc francez al epocii Ludovic al XVI-lea, pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost presedinte al Consiliului de Ministri, poreclit "Nababul" pentru fabuloasa sa avere.

Palatul Telefoanelor
Palatul Telefoanelor

Palatul Telefoanelor a impresionat inca de la ridicarea sa, intre 1929 si 1934, din cauza inaltimii neobisnuite pentru un oras ca Bucurestiul.

Muzeul Sportului din Romania
Muzeul Sportului din Romania

Reinfiintat in anul 1994, dupa ce prima institutie de acest fel inaugurata in mai 1971 fusese desfiintata in 1979 pe motivul ca era organizata in sectorul "O" de la tribuna a I a Stadionului 23 August, deranjind serviciile de protocol inalt.

124 inregistrari 12 Înainte ›
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.