Romania

Obiective turistice și atracții în Romania

Muzeul National al Unirii
Muzeul National al Unirii

Muzeul National al Unirii este cel mai important muzeu din Romania, atat din punctul de vedere al patrimoniului sau, cat si al prestigiului stiintific.

Cetatea bastionara Alba Iulia
Cetatea bastionara Alba Iulia

Construita la scurt timp dupa instaurarea dominatiei habsburgice in Transilvania (1715-1738), Cetatea este cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip "Vauban" din tara noastra.

Catedrala Romano-Catolica
Catedrala Romano-Catolica

Zidita in secolul al XIII-lea, este cel mai valoros monument al arhitecturii medievale timpurii din Transilvania, imbinand armonios elementele romanice cu cele gotice.

Catedrala Reintregirii
Catedrala Reintregirii

Cunoscuta si sub numele de Catedrala Incoronarii, constituie expresia artistica a unitatii noastre nationale realizata prin actul din 1918.

Palatul Princiar
Palatul Princiar

In acest edificiu a locuit Mihai Viteazul in vremea primei uniri politice a tarilor romane, fiind distrus in urma invaziilor turco-tatare. In cronicile straine palatul aparea ca un edificiu foarte luxos, impodobit cu fresce, scari de marmura, cladirile fiind grupate in jurul a doua curti patrate.

Biblioteca Bathyaneum
Biblioteca Bathyaneum

Ridicata in stil baroc a fost biserica a trinitarienilor, insa, edificiul a fost modificat in interior in anul 1780, in vederea destinatiei actuale, aceea de biblioteca, de catre episcopul Ignatiu Bathyani(1741-1798), episcop al Transilvaniei si bibliofil pasionat.

Biblioteca Judeteana
Biblioteca Judeteana

Biblioteca Judeteana "Marin Preda" isi are inceputurile in perioada interbelica. Din anul 1974 functioneaza ca biblioteca judeteana, in anul 1991 primind actuala denumire.

Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie al orasului Alexandria a fost inaugurat la 1 mai 1952. Din anul 1974 functioneaza cu denumirea de Muzeul Judetean de Istorie Teleorman, schimbata in anul 1998 in Muzeul Judetean Teleorman.

Casa de Cultura a Sindicatelor
Casa de Cultura a Sindicatelor

Casa de Cultura a Sindicatelor Alexandria, inaugurata la 1 aprilie 1973, dispune de o sala de spectacole cu 600 de locuri

Catedrala domneasca si episcopala Sfantul Alexandru
Catedrala domneasca si episcopala Sfantul Alexandru

Catedrala impresionaza prin sobrietatea ei arhitecturala, dar si prin impunatoarea sa marime: 42 de metri lungime, 26 de metri latime, inaltimea ei maxima de la turla cea mare fiind de 45 metri.

Casa memoriala Avram Iancu
Casa memoriala Avram Iancu

Casa veche, cu acoperisul ascutit ca o caciula, aflata aproape de malul Ariesului Mic si inconjurata de brazi falnici este unul dintre cele mai frumoase exemple de constructii in stil mocanesc.

Pestera Scarisoara
Pestera Scarisoara

Ghetarul de la Scarisoara este cel mai mare din Romania si are un volum de 75.000 mc de gheata.

Groapa Ruginoasa
Groapa Ruginoasa

Groapa Ruginoasa este o ravena lata de 450 metri si adanca de 100 metri - infatisare a structurii geologice a zonei - sapata in cuartite dure de culoare rosie, roz si violacee - numeroase creste (muchii) converg spre centrul ei (un valcel - obarsia Vaii Seci) impartind-o in sectoare.

Cetatea Ardealului
Cetatea Ardealului

Este unul din cele mai importante monumente istorice existente, in momentul de fata, in zona de vest a tarii. Ridicata in a doua jumatate a secolului al XVII -lea, cetatea a fost considerata ca una dintre cele mai impresionante fortificatii militare ale timpurilor respective.

Palatul Administrativ
Palatul Administrativ

Palatul administrativ adaposteste in prezent Primaria, Prefectura si Consiliul judetean. A fost construit intre anii 1872-1874, dupa proiectul arhitectului Pekar Ferenc. Stilul cladirii imbina neorenascentismul flamand cu stilul primariilor medievale tarzii.

Palatul Cenad
Palatul Cenad

Situat pe Bulevardul Revolutiei nr. 73, Palatul este unul dintre imobilele cele mai impunatoare ale municipiului. La sfarsitul secolului al XIX-lea, a fost construit de societatea de cale ferata Arad-Cenad, dupa planurile arhitectului Jivaszek.

Podul lui Traian
Podul lui Traian

Construirea Podului Traian a fost propusa de catre conducerea orasului la inceputul secolului XX. Insa in anul 1908 s-a acceptat un proiect al societatii de cai ferate din Austria.

Teatrul de stat
Teatrul de stat

Cladirea a fost construita intre anii 1872-1874. In acelasi an, in cladirea nou construita au avut loc primele reprezentatii teatrale. Edificiul este realizat in stil neoclasic, cu trei nivele, iar intrarea principala este in axul bulevardului si marcata de o coloana ce sustine un fronton.

Biserica Sarbeasca
Biserica Sarbeasca

A fost construita intre anii 1698-1702, are un plan dreptunghiular cu absida in decros si un turn clopotnita in axul longitudinal. La intrarile de pe laturile de nord si sud biserica prezinta cate un mic pridvor. Biserica poarta hramul "Sf. Petru si Pavel" si a fost ctitorita de catre capitanul Ioan Tekelia si granicerii sai.

Catedrala Catolica
Catedrala Catolica

Cladirea, monument de arhitectura deosebit, este ridicata in perioada anilor 1902-1904, in stil renascentist, dupa planurile arhitectului Emil Tabakovics. Intrarea principala a bisericii este boltita, dominata pe ambele laturi de cate doua coloane masive, care incadreaza in partea lor superioara frontispiciul semicircular adancit.

Manastirea Gai
Manastirea Gai

Manastirea a fost ridicata in anii 1760-1762 de catre episcopul Sinesie Jivanovici (1751-1768), pentru vesnica sa pomenire si pentru a fi folosita de urmasii sai in scaunul episcopal al Aradului.

Catedrala Ortodoxa Sf. Ioan Botezatorul
Catedrala Ortodoxa Sf. Ioan Botezatorul

Cladirea a fost construita intre anii 1862 - 1865, in stil baroc. Lucrarile au fost conduse de arhitectul Antoniu Czigler si au inceput in anul 1861 pe un teren mlastinos nu tocmai prielnic pentru o zidire monumentala, fapt ce a necesitat construirea bisericii pe pilote.

Biserica Rosie
Biserica Rosie

Biserica Rosie reprezinta un punct de atractie deosebit. Denumirea vine de la finisajul exterior, realizat din caramida aparenta slefuita.

Turnul cu apa
Turnul cu apa

Turnul are o inaltime de 35 metri si a fost dat in folosinta in anul 1896. Ca stil arhitectonic el completeaza aspectul unitar alarhitecturii aradene de stil eclectic sau secession.

Monumentul Eroilor
Monumentul Eroilor

A fost construit in 1926 de Regele Carol, are 40 metri inaltime si o altitudine 2140 metri. Monumentul Eroilor este accesibil de la punctul de sus al telecabinei Busteni fiind situat la o distanta de 45 minute pe un traseu marcat.

Centrul international de cultura si arta
Centrul international de cultura si arta

Amplasat pe strada Crangului nr. 18, centrul atrage turistii printr-o impresionata sala de expozitii cu sculpturi moderne in aer liber.

Biserica Precista
Biserica Precista

A fost ridicata in memoria Mariei de Mangop, de Alexandrel Voda si ruinele curtii Domnesti sunt o marturie a epocii lui Stefan cel Mare.

Muzeul Stiintele Naturii
Muzeul Stiintele Naturii

Muzeul Stiintele Naturii "Ion Borcea" este situat in parcul Cancicov, unde se afla si noul sediul al bibliotecii.

Teatrul George Bacovia
Teatrul George Bacovia

Cladirea Teatrului "George Bacovia" a fost ridicata in anul 1922 in stil neoromanesc, cu elemente gotizate.

Biserica Romano Catolica
Biserica Romano Catolica

Biserica Romano Catolica "Sfantul Nicolae" a fost construita in 1850 pe locul bisericii construite in sec. al XV-lea din porunca doamnei Margareta, una dintre sotiile lui Alexandru cel Bun.

Biblioteca Judeteana
Biblioteca Judeteana

Cladirea Bibliotecii Judetene a fost zidita in anul 1774. Este cea mai veche constructie pastrata pana in zilele noastre dupa biserica Precista.

Parcul Cancicov
Parcul Cancicov

Parcul Cancicov se intinde pe o suprafata de 25 hectare. Aici se gasesc busturile ale marilor personalitati romani

Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena
Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena

Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena" este singura ctitorie boiereasca din municipiul Bacau. A fost construita in anii premergatori revolutiei pasoptiste (1842-1845) de catre boierii Enachi Krupenski si Anton Barzu.

Turnul Stefan
Turnul Stefan

Este monumentul de arhitectura medievala cel mai reprezentativ al municipiului Baia Mare. Ridicat de catre Iancu de Hunedoara, aceasta este construit in stil gotic si are o inaltime de peste 40 metri.

Biserica de lemn
Biserica de lemn

Reprezinta o constructie maramuresana. Monumentul de arta populara a fost ridicat in anul 1630 in satul Chechis. Insa in anul 1939, acest monument a fost adus in Baia Mare, constituindu-se in obiect de muzeu.

Casa Iancu de Hunedoara
Casa Iancu de Hunedoara

Acest edificiu reprezinta o parte a fostului castel medieval ridicat de voievod pentru sotia sa, Elisabeta. Cladirea a fost terminata de Matei Corvin in anul 1468.

Gradina zoologica
Gradina zoologica

Este situata in nord-vestul Municipiului in imediata vecinatate a Parcului Municipal si are o suprafata de 2,4 ha.

Casa de cultura
Casa de cultura

Construita in anul 1971, aceasta poseda o sala de spectacole de 700 locuri, precum si o serie de sali pentru diverse activitati cultural-artistice.

Teatrul Dramatic
Teatrul Dramatic

Isi are sediul intr-o cladire adecvata, proeminenta ca stil si proportie, fiind construita in anul 1967.

Turnul Macelarilor
Turnul Macelarilor

Acest edificiu a fost inaltat in secolul al XV-lea. Legenda spune ca din acest turn s-ar fi tras glontul care l-a ucis pe Pintea Viteazul.

Lacul  Albastru
Lacul Albastru

Unic in Europa a luat fiinta prin prabusirea in 1920 a unei vechi galerii de mina. Unicitatea lacului o da abundenta sarurilor cuprice dizolvate in apa lacului care ii confera apei o culoare albastra sau verzuie, in functie de directia si cantitatea luminii.

Manastirea Govora
Manastirea Govora

La numai sase km distanta de statiune se situeaza Manastirea Govora, care se numara printre cele mai vechi din tara. A fost ridicata partial in secolul al XIV-lea si al XV-lea, sub domnia lui Vlad Dracul. Numele manastirii vine de la slavonescul "gavariti" - a vorbi, a spune, sau izvor, murmur de izvor.

Manastirea Dintr-un Lemn
Manastirea Dintr-un Lemn

In comuna Francesti, judetul Valcea, la aproximativ 25 km sud de municipiul Ramnicu Valcea si la 5 km de orasul Babeni, etse localizata Manastirea Dintr-un Lemn.

Lacul Sfanta Ana
Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana este de origine vulcanica si singurul astfel de lac de pe intreg teritoriul Romaniei. Este situat in masivul Ciumatul Mare, de pe stanga Oltului, in apropiere de Tusnad.

Stanca Soimilor
Stanca Soimilor

In Baile-Tusnad, pe malul drept al Oltului este amplasata varful de andezit, Stanca Soimilor. Acesta ofera o priveliste excelenta asupra: defileul Oltului, varfurilor Varteto, Szurdok si Csomad, acoperiti cu brazi. Insa privelistea excelenta ne deschide privelistea spre ruinele cetatii Stanca Soimilor.

Cetatea Balvanyos
Cetatea Balvanyos

Cetatea Balvanyos, una dintre cele mai vechi cetati ale regiunii, unde se aflau odinioara, pe vremea domniei Sfintului Stefan, templele paganilor.

Cimitirul Pasarilor
Cimitirul Pasarilor

Aceasta nu este altceva decat o galerie a unei mine sulfurice care s-a surpat, si unde s-a acumulat bioxidul de carbon. Pasarile care au un zbor razant si care ajung sub nivelul gazului, cad moarte pe jos.

Tinovul Mohos
Tinovul Mohos

Amplasat intr-un crater vulcanic Tinovul Mohos a luat nastere in urma cu circa 3000 de ani. Acest tinov de crater s-a format prin umplerea unuia dintre craterele vulcanice ale masivului Ciomat - Puturosu cu turba, provenita mai ales din muschi turbicoli depusa an de an.

Pestera Pucioasa
Pestera Pucioasa

Denumita si "Pestera de sulf", se afla amplasata in localitatea Balvanyos si a fost atestata documentar din anul 1349.

Buffogo
Buffogo

Situat in partea de est a masivului Ciomat - Puturosu, la obarsia paraului Balvanyos. Ocupa o suprafata de circa 1 ha. El poate fi considerat ca o miniatura a Tinovului Mohos, avand aceleasi plante relicte glaciare.

Casa Cuza
Casa Cuza

Casa Sturdza
Casa Sturdza

Situat pe strada Vasile Parvan nr. 4, cladirea monument a fost construita la sfarsit de sec. XVIII-XIX si a apartinut lui Alecu (Alexandru) Sturdza, Spatar.

Casa Silvian
Casa Silvian

"Casa Silvian" sau "Casa personalitatilor" a fost construita in secolul al XIX-lea si zidita in scop de casa de protocol a muzeului "Vasile Parvan".

Teatrul V. I. Popa
Teatrul V. I. Popa

Primele marturii despre existenta unui nucleu al artei teatrale la Barlad dateaza din 1860, cand prof. Ion Popescu, directorul de atunci al Scolii primare nr. 1, cerea printr-un raport ca "Ion Smeu, adjunctul clasei a II-a, sa fie scos din invatamant intrucat joaca pe scena teatrului local unde era angajat cu contract si salar.

Casa Rosie
Casa Rosie

Casa de Cultura
Casa de Cultura

Muzeul Vasile Parvan
Muzeul Vasile Parvan

Muzeul a fost infiintat de elita intelectualilor barladeni, in 10 aprilie 1914, din dorinta de a strange bunuri culturale intr-o institutie specializata care sa le tezaurizeze si sa le valorifice pentru marele public.

Lacul Belis-Fantanele
Lacul Belis-Fantanele

Lacul Belis-Fantanele este cea mai mare acumulare de apa din Muntii Apuseni. Langa baraj se gaseste statiunea turistica Fantanele, axata pe sporturi nautice (vara) si sporturi de iarna.

Biserica evanghelica
Biserica evanghelica

Biserica evanghelica construita in stilul gotic tarziu, are un turn de 75 m si in interior se gaseste cea mai veche sculptura ecvestra din Transilvania.

Casa Negustorilor
Casa Negustorilor

Construita in secolul al XVI-lea locatia era, de fapt, o hala in care erau depozitate diverse marfuri.

Biserica Neagra
Biserica Neagra

Constructia ei a inceput in anul 1383 pe vatra unei alte biserici datand din prima jumatate a secolului al XIII-lea.

Bastionul Tesatorilor
Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte turnuri construite in jurul Brasovului in secolul al XV-lea, alaturi de Bastionul Fierarilor, Funarilor, Postavarilor, Graft.

Biserica Sf. Bartolomeu
Biserica Sf. Bartolomeu

Biserica Sf. Bartolomeu este cel mai vechi monument istoric din Brasov, construit in 1233, in stil romanic, de catre calugarii cistercieni.

Prima Scoala Romaneasca
Prima Scoala Romaneasca

Situata in scheii Brasovului, prima Scoala Romaneasca a fost construita in apropierea Bisericii Sf. Nicolae. Scoala a fost atestata documentar in 1495 prin bunavointa domnitorului Neagoe Basarab.

Muzeul Taranului Roman
Muzeul Taranului Roman

Peste 90 000 de obiecte din ceramica, tesaturi, costume populare si icoane pot fi admirate aici.

Palatul si Muzeul Cotroceni
Palatul si Muzeul Cotroceni

Palatul a fost construit in ultima jumatate a secolului al XIX-lea ca resedinta a familiilor regale.

Muzeul Satului
Muzeul Satului

Muzeul se afla situat in parcul Herastrau si este amenajat in mijlocul naturii. Este un obiectiv turistic excelent de vizitat, mai ales pentru cei interesati de cultura si traditiile poporului roman si, indeosebi, de o incursiune in arhitectura autohtona a caselor si bisericilor de lemn din diferite regiuni ale tarii. De asemenea, pot fi admirate si tesaturi populare cu motive ...

Hanul lui Manuc
Hanul lui Manuc

Construit de un armean bogat in anul 1808, impresionanta locatie din lemn si destinatia calatorilor negustori functioneaza si astazi in regim hotelier, cu camere care pastreaza atmosfera vremurilor de demult.

Casa Matei Corvin
Casa Matei Corvin

Este un alt monument istoric de marca al Clujului construit in secolul al XV-lea. Aici s-a nascut in 1443 Matei Corvin. Dupa renovari succesive, cladirii i s-a redat forma initiala.

Biserica Sfantul Mihail
Biserica Sfantul Mihail

Lacasul a fost ridicat pe locul capelei Sf. Iacob intre anii 1350-1487 si este unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura gotica din Transilvania.

Palatul Culturii
Palatul Culturii

Palatul Culturii a fost inaugurat, in 1926, de catre Ferdinand de Hohenzollern. Realizat dupa planurile arhitectului I. D. Berindei, constructia Palatului a durat doua decenii.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei
Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Ideea inaltarii unei biserici mai mari, monumentale, la Iasi, apartine Mitropolitului Veniamin Costachi. Hrisovul domnesc din 8 august 1826, privind lucrarile de proiectare si construire a noii biserici, este actul de nastere al Catedralei mitropolitane.

Teatrul National Vasile Alecsandri
Teatrul National Vasile Alecsandri

Construita in Iasi, pe locul vechii primarii, intre anii 1894 si 1896, cladirea Teatrului National este considerata a fi cel mai vechi si cel mai frumos lacas de acest gen din tara.

Palatul Roznovanu
Palatul Roznovanu

Actualul sediu al primariei, fostul Palat Roznovanu, este situat in inima Iasului, in apropierea celor mai semnificative monumente ale orasului. Cladirea impresionanta prin somptuozitate si fastul interioarelor, a fost construita in deceniile 7-10 ale sec. XVIII-lea

Manastirea Sf. Trei Ierarhi
Manastirea Sf. Trei Ierarhi

Manastirea "Sf. Trei Ierarhi" este cea mai frumoasa ctitorie a domnului Tarii Moldovei, Vasile Lupu, o adevarata simfonie a artelor in rugaciune, construita intre anii 1637-1639.

Biserica Sf. Spiridon
Biserica Sf. Spiridon

Biserica Sf. Spirido (1804-1805), prezinta o compozitie asemanatoare bisericii Manastirii Frumoasa.

Parcul Copou - Teiul lui Eminescu
Parcul Copou - Teiul lui Eminescu

Parcul Copou a inceput sa fie amenajat pe la anii 1833-1834, insa aspectul unei gradini moderne este dat de Mihalache Sturza.

Gradina Botanica
Gradina Botanica

Inceputurile Gradinii Botanice din Iasi dateaza din sec. al XVII-lea. In anul 1960, gradina botanica a fost constituita in actualul amplasament cuprinzand o suprafata de 105 hectare, fiind una din cele mai mari gradini din lume.

Bojdeuca Ion Creanga
Bojdeuca Ion Creanga

Bojdeuca Ion Creanga a fost construita inainte de 1850, in mahalaua Ticaului, numita si "Valea Plingerii".

Monumentul Mihai Eminescu
Monumentul Mihai Eminescu

Monumentul "Mihai Eminescu" este amplasat la intersectia bulevardului Oituz cu strada Tineretului.

Crucea de pe dealul Perchiu
Crucea de pe dealul Perchiu

Pe varful dealului Perchiu, la altitudinea de 398 metri, este amplasata o cruce luminoasa inalta de 30 metri. A fost aprinsa pentru prima data in primavara anului 2001.

Muzeul Municipal de Istorie
Muzeul Municipal de Istorie

Muzeul a fost infiintat la 1 martie 1958, la Targu Ocna, este transferat la Onesti in anul 1962. Este gazduit intr-o cladire datand din 1920.

Muzeul Banatului
Muzeul Banatului

Ideea de a infiinta un muzeu a revenit "Asociatiei muzeale pentru Banat" intemeiata de Sigismund Ormos (1813-1894) in 1872.

Opera de Stat
Opera de Stat

Inca din secolul al XVIII-lea, la Timisoara, genul liric este indragit si gaseste admiratori pasionati. In secolul al XIX-lea, opera patrunde tot mai mult in cetatea Timisoarei, adeptii sai umplnd salile de spectacol, pana la refuz.

Teatrul National
Teatrul National

Teatrul National din Timisoara prezinta in aceasta stagiune un proiect artistic neobisnuit prin anvergura, valoarea si, nu in ultimul rand, coerenta sa.

Filarmonica de stat
Filarmonica de stat

Dupa cel de al doilea razboi mondial, la 17 aprilie 1947, ia fiinta Filarmonica de Stat "Banatul" din Timisoara prin asimilarea orchestrei simfonice a Societatii filarmonice "Banatul".

Cheile Turzii
Cheile Turzii

Cheile Turzii - impresionanta despicatura a muntelui datorata raului Hasdate - isi ofera cu darnicie splendorile oricarei categorii de turisti.

Muzeul de istorie
Muzeul de istorie

Muzeul de istorie este cel mai valoros monument al arhitecturii medievale civile din raza municipiului si singurul palat din care se mai pastreaza parti datand de la sfarsitul veacului al XV-lea sau inceputul celui urmator.

Castrul de la Potaissa
Castrul de la Potaissa

Castrul de la Potaissa este cel mai mare castru de legiune cu functionare indelungata in Dacia. Cu laturile lungi (de nord si sud) de 573 m si cele scurte (de est si vest) de 408 m.

Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi

Desi denumirea lor ne-ar putea duce cu gandul la ceva urias si inspaimantator, Vulcanii Noroiosi sunt - de fapt - niste ridicaturi conice (de forma unor palnii cu varful in sus), care seamana cu niste musuroaie mai inalte si mai intinse.

Manastirea Ratesti
Manastirea Ratesti

Manastirea Ratesti a fost la inceput (la sfarsitul secolului al al XVI-lea) un schit de calugari, ctitorie a unor boieri, Dragomir, capitan de oaste, si a familiei sale.

Pestera Ursilor
Pestera Ursilor

Pestera a fost descoperita la 17 septembrie 1975, cand in urma unei dinamitari in cariera de marmura de la Chiscau, s-a format o spartura, prin care a intrat pentru prima data minerul Curta Traian.

Muntele Tapu
Muntele Tapu

Piata Unirii
Piata Unirii

Simbolul Iasului, Piata Unirii este principalul nod din care pornesc toate traseele turistice iesene.

Manastirea Dobru
Manastirea Dobru

Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu"
Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu"

La inceput, aceasta biblioteca a fost conceputa ca Institut Geografic (de aici provine constructia cupolei, unde s-ar fi instalat lunete si o statie de radio) sau Institut de Stiinte - Fundatia "Regele Ferdinand I".

Biserica Armeana
Biserica Armeana

Aflata intr-o stare avansata de degradare, Biserica Armeana este obiectul unor controverse pe marginea anului de ctitorire.

Cetatuia
Cetatuia

Cetatuia a fost ridicata incepand cu 1553-1554 de catre austrieci pe Dealul "Sf.Martin", denumit ulterior dupa numele fortificatiei.

Casa Vlad Dracul
Casa Vlad Dracul

In Piata Turnului Sfatului se afla Casa Vlad Dracul, in care se presupune ca s-a nascut Vlad Tepes, numit Dracula. Fiul voievodului Tarii Romanesti Vlad Dracu a fost renumit pentru pedepsele exemplare aplicate adversarilor sai, de unde s-a nascut si legenda Dracula.

Salina
Salina

Salina Targu Ocna reprezinta o adevarata arta de extragere si preparare a sarii. Descoperirea si inceperea exploatarii masivului de sare sunt legate de o legenda cu haiducii, codrii seculari, etc.

1478 inregistrari 1 ..... 15 Înainte ›
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.